Ο ύπνος είναι η καλύτερη κούρα ομορφιάς μετά από μια κουραστική μέρα. Ο λόγος; Δεν είναι ένας αλλά πολλοί. Συντελείται η οξυγόνωση των κυττάρων, αναπαράγεται το κολλαγόνο, οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν, τα χαρακτηριστικά ηρεμούν. Πλην όμως για να μεγιστοποιηθεί η διαδικασία ανανέωσης και επανόρθωσης των φθορών, χρειάζεται να κάνουμε τη βασική κίνηση ματ. Ονομάζεται βραδινός καθαρισμός της επιδερμίδας.

Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο βραδινός καθαρισμός είναι πιο σημαντικός από τον πρωϊνό.  Η συγκεκριμένη διαδικασία απελευθερώνει τους πόρους από το μακιγιάζ και τους ρύπους και το σμήγμα. Παράλληλα αφήνουμε την επιδερμίδα να «αναπνεύσει» ώστε να επωφεληθεί από τα θρεπτικά συστατικά της νυχτερινής περιποίησης.

Το να κοιμηθούμε με βρώμικο πρόσωπο βλάπτει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την όψη της επιδερμίδας.

Να τι μπορεί να προκληθεί αν αμελούμε τον βραδινό καθαρισμό της επιδερμίδας μας:

-διαστολή πόρων

-διαστολή αγγείων

-ξηρότητα

-κοκκινίλες

-φλεγμονές

-ξεσπάσματα ακμής

Τα συμπτώματα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο αν καπνίζουμε και αν πίνουμε αλκοόλ.

Το επόμενο πρωϊ θα διαπιστώσουμε ότι οι μαύροι κύκλοι έχουν γίνει πιο έντονοι, οι ρυτίδες φαίνονται πιο βαθιές, και η όψη μας είναι θαμπή. Οσο διανύουμε την δεκαετία των 20, δεν είναι ιδιαίτερα ορατά αυτά τα σημάδια, γιατί ο μηχανισμός ανανέωσης της νεανικής επιδερμίδας είναι ακόμα πολύ ισχυρός. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, οι μεταβολικές διεργασίες της επιδερμίδας φθίνουν και τα σημάδια γίνονται περισσότερο ορατά. Ετσι ο βραδινός καθαρισμός γίνεται ακόμα πιο σημαντικός.

Η σωστή στάση του ύπνου που συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων

Κοιμόμαστε ανάσκελα με ανασηκωμένο το κεφάλι

Εχει αποδειχτεί ότι μειώνει το ροχαλητό, τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, τη ρινίτιδα και όλα τα θέματα που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου. Επιπλέον, το ανασήκωμα του κεφαλιού συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, γιατί βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Πώς το πετυχαίνουμε; Απλά προσθέτουμε ένα μαξιλάρι παραπάνω.