Οδεύοντας προς το νέο έτος θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας όσα μας στενοχώρησαν και να κάνουμε μια νέα αρχή. Για πολλούς, όπως και για εμάς, αυτό ξεκινάει από μια αλλαγή στα μαλλιά, η οποία θα μας εμπνεύσει ώστε να ανανεώσουμε την εικόνα αλλά και την ψυχολογία μας. Ετσι κάναμε μία έρευνα όσον αφορά τις επικρατέστερες τάσεις χρωμάτων για τον χειμώνα που διανύουμε και καταλήξαμε στις παρακάτω. Εσείς ποια θα δοκιμάζατε;

1. Βαθύ χάλκινο χρώμα

Κάποτε το φοβόμασταν και θεωρούσαμε ότι ταιριάζει μόνο στις ανοιχτόχρωμες. Ομως η πλούσια χάλκινη απόχρωση μπορεί να αναδείξει σχεδόν κάθε επιδερμίδα. Λαμπρά παραδείγματα είναι η Εmma Stone με την αλαβάστρινο δέρμα και η εξωτική Zendaya.

Τip: Η εντυπωσιακή αυτή απόχρωση είναι αρκετά απαιτητική όσον αφορά τη συντήρησή του, καθώς ξεθωριάζει σχετικά γρήγορα. Για να παρατείνετε τη διάρκειά του μέχρι την επόμενη επίσκεψή σας στο κομμωτήριο, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας υποδείξει την κατάλληλη σύνθεση για να ανανεώνετε το χρώμα σας στο σπίτι.

2. Foilayage

Πρόκειται για την τεχνική του balayage αλλά με αλουμινόχαρτο (προκύπτει από τις λέξεις foil=αλουμινόχαρτο και balayage, ωστόσο σε κάποια κομμωτήρια χρησιμοποιούν ειδικά κλιπ, αντί για αλουμινόχαρτο, τα οποία είναι πιο πρακτικά και αποτελεσματικά). Θεωρείται από τους ιδανικότερους τρόπους για να δώσουμε περισσότερη ένταση στην απόχρωση που θα επιλέξουμε. Το foilayage αναδεικνύει τέλεια τα καστανά με τα ξανθά χρυσά αλλά και με τα χάλκινα με πολυδιάστατο αποτέλεσμα. Από τις πρώτες celebrities που το λάνσαραν είναι οι Beyonce και Jennifer Lopez επηρεάζοντας πολλές γυναίκες και δημιουργώντας μία ισχυρή τάση. Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι ότι ταιριάζει σε όλες ανεξαρτήτως φυσικού χρώματος και το ότι κάνει το αποτέλεσμα να μοιάζει φυσικό.

Tip: Αποτρέψτε την αλλοίωση του αποτελέσματος από τον ήλιο. Ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια και τον χειμώνα, γι’ αυτό καλό είναι να μην παραλείπετε τις leave-in συνθέσεις με SPF και θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν από την οξείδωση.

3. Χρυσό ξανθό

Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκουρύνουμε τα μαλλιά μας. Οι ζεστές αποχρώσεις του ξανθού, όπως αυτό της Jennifer Aniston και της Kate Bosworth, μας φέρνουν στο μυαλό ηλιόλουστες μέρες. Αν ωστόσο δεν επιθυμείτε να κάνετε ένα ενιαίο χρώμα, προσαρμόστε την έντασή του ανάλογα με τα γούστα σας κάνοντας ανταύγειες.

Tip: Προτιμήστε οπωσδήποτε ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, και αποφύγετε τις συνθέσεις για βαθύ καθαρισμό προκειμένου να μην αλλοιώσουν το αποτέλεσμα και να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

4. Ασημί

Κάποτε ήταν χρώμα-ταμπού γιατί παρέπεμπε στο πέρασμα του χρόνου. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια τείνει να αλλάξει αυτή η πεποίθηση. Το ασημί πλατινέ χρώμα είναι μία από τις πλέον μοντέρνες και εντυπωσιακές επιλογές ανεξαρτήτως ηλικίας. Αν παρατηρείτε τα πρώτα σας γκρίζα, τονίστε τα με παρόμοιες ανταύγειες. Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι κατά 80% γκρίζα μπορείτε να κάνετε ένα ενιαίο ασημί χρώμα ή foilyage.

Tip: Για να διατηρήσετε το χρώμα σας, να λούζεστε δύο-τρεις φορές την εβδομάδα με ένα μοβ σαμπουάν το οποίο θα καθαρίσει απαλά, εξουδετερώνοντας παράλληλα τις ανεπιθύμητες κιτρινίλες ή το χάλκινο ξάνοιγμα των μαλλιών.

5. Λαμπερό σκούρο σοκολατί

Μία εξαιρετική πρόταση αν είστε καστανή και δεν επιθυμείτε μία ακραία αλλαγή. Το κλασικό σκούρο σοκολατί που ταιριάζει ιδιαίτερα στις μεσογειακές γυναίκες παραμένει στη μόδα και αυτή τη σεζόν. Η απόχρωση αποκτά βάθος και γίνεται πολυδιάστατη χάρη στο balayage, όπως βλέπουμε στην Eva Longoria.
Tip: Με αυτό το χρώμα τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο λαμπερά, γιατί οι σκούρες αποχρώσεις αντανακλούν το φως. Ωστόσο θα χρειαστεί να συντηρείτε την απαλότητα και τη λάμψη τους, εφαρμόζοντας 2-3 φορές την εβδομάδα μία θρεπτική μάσκα που θα λειαίνει τα λέπια της τρίχας καθώς και μία θερμοπροστατευτική σύνθεση πριν από το πιστολάκι, την πρέσα ισιώματος ή το ψαλίδι για μπούκλες.

Μην ξεχνάτε:

* Για να παρατείνετε το χρώμα και τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών σας είναι πολύ σημαντικό να τα ενυδατώνετε. Η μάσκα μετά το κάθε λούσιμο καθώς και οι θρεπτικές συνθέσεις που δεν ξεπλένονται είναι απαραίτητα.

* Τις μέρες ανάμεσα στα λουσίματα χρησιμοποιείτε ένα dry shampoo για βαμμένα μαλλιά. Αυτό θα δώσει όγκο στις ρίζες και θα τα κάνει να δείχνουν φρεσκολουσμένα.

* Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό, διότι «ανοίγει» τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι χρωστικές ουσίες της βαφής.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Αθηνά Τζάνετ Κορώση, hair colour και styling expert.