Υλικά για 30 κομμάτια

100 γρ. ζάχαρη
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αβγού
Εσάνς βανίλιας
300 γρ. μαύρη κουβερτούρα
300 γρ. λευκή σοκολάτα
Ξηροί καρποί
Αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αβγό, τη βανίλια και το βούτυρο και τα αναμειγνύετε με το χέρι μέχρι να ετοιμάσετε μια τριφτή ζύμη. Δουλεύετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια μέχρι να μαλακώσει. Αλευρώνετε τη ζύμη και ανοίγετε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών περίπου.
2. Με ένα κουπ πατ κόβετε δισκάκια και τα απλώνετε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15΄ μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά μέχρι να σφίξουν.
3. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, το ίδιο κάνετε και με τη λευκή σοκολάτα.
4. Βυθίζετε ένα-ένα τα μπισκότα μέσα, τα τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα και τα πασπαλίζετε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα (κράνμπερι, βατόμουρα κ.λπ.). Τα βάζετε στο ψυγείο για 10-15΄μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα.