Εντυπωσιάστε την οικογένειά σας ή την εκλεκτή παρέα σας φτιάχνοντάς αγαπημένα κοκτέιλ και απεριτίφ. Παρακάτω θα βρείτε πέντε έξυπνα κόλπα για να ξεφύγετε από το τετριμμένο σερβίρισμα του κρασιού και να απολαύσετε τα πιο συνηθισμένα κοκτέιλ… αλλιώς.

#1 Για να διατηρήσετε το ροζέ ή λευκό κρασί σας δροσερό, κάντε το εξής πολύ απλό:

Πλύνετε καλά ένα λευκό ή ροζέ σταφύλι και βγάλτε τις ρόγες του. Τοποθετήστε τις σε ένα πλαστικό δοχείο στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Όταν θα σερβίρετε το κρασί στους καλεσμένους σας, ρίξτε μέσα μερικές ρόγες. Θα διατηρήσουν δροσερή τη θερμοκρασία του κρασιού και θα αναβαθμίσουν την εικόνα του.

Extra tip: Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με οποιοδήποτε άλλο φρούτο και το αντίστοιχο κοκτέιλ του, π.χ. παγωμένες φέτες λάιμ για τη μαργαρίτα, ή ρόδι για το κοκτέιλ με γρεναδίνη κλπ.

#2 Φτιάξτε σε δευτερόλεπτα το παγωμένο αγαπημένο σας κοκτέιλ

Ρίξτε σε παγοκύστες τους χυμούς που περιλαμβάνει το κοκτέιλ και καταψύξτε τα. Σερβίρετε τα παγάκια σε ένα ποτήρι και προσθέστε το αλκοόλ ή τη σόδα.

#3 Δημιουργήστε το δικό σας αρωματικό σιρόπι με βότανα

Αναμείξτε σε ένα κατσαρολάκι 1 κούπα λευκή ζάχαρη και 1 κούπα νερό. Αφήστε το να φτάσει το σημείο βρασμού και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Προσθέστε τα αγαπημένα σας βότανα και αφήστε τα να βράσουν μαζί για περίπου 12 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια φυλάξτε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

#4 Ξεχάσατε να βάλετε το κρασί στο ψυγείο;

Κανένα πρόβλημα. Τοποθετήστε το μέσα σε μία σαμπανιέρα ή μεταλλικό δοχείο, γεμίστε το με νερό από το ψυγείο και παγάκια και μισό φλιτζάνι αλάτι. Το αλάτι θα επιταχύνει τη διαδικασία παγώματος. Μέσα σε 15’ το κρασί μας θα έχει αποκτήσει την ιδανική θερμοκρασία.

#5 Αν έχουμε φτιάξει punch κοκτέιλ, και θέλουμε να παραμείνει δροσερό, τι κάνουμε;

Συνήθως τα punch κοκτέιλ μπαίνουν σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ή σε μία όμορφη κανάτα και το τοποθετούμε  στον μπουφέ ή το τραπέζι. Για να παραμένει δροσερό, γεμίζουμε πλαστικά σακουλάκια με παγάκια τα σφραγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο δοχείο.

Στη υγειά σας και καλή χρονιά!