Όλοι θέλουμε να μετατραπούμε στην πιο ευτυχισμένη εκδοχή του εαυτού μας και φέτος μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξεκινήστε την νέα χρονιά με χαμόγελο και δημιουργικότητα, ακολουθώντας τις έξι ακόλουθες συμβουλές. Και μην ξεχνάτε ότι η ευτυχία «απαιτεί» καθημερινή προσπάθεια..

*Η ευτυχισμένη εκδοχή διαχειρίζεται το άγχος

Εάν έχετε πολύ άγχος στη ζωή σας, βρείτε τρόπους ώστε να καταφέρετε να το διαχειριστείτε και σταδιακά να το μειώσετε. Για να εκτονώσετε την ένταση μιας δύσκολης ημέρας, μπορείτε να δοκιμάσετε την γυμναστική ή ακόμα και τον διαλογισμό.

Εάν έχετε συναισθήματα άγχους μαζί με το καθημερινό στρες, οι τεχνικές αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν.

*Μην ξεχνάτε την διασκέδαση

Για να ενισχύσετε την συναισθηματική σας ευημερία είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε ευχάριστα. Οι απλές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση της αγαπημένης σας σειράς ή ακόμα και η βιντεοκλήση με ένα φίλο, μπορούν πραγματικά να τονώσουν την διάθεσή σας.

Επιπλέον μην ξεχνάτε καθημερινά να κάνετε κάτι που απολαμβάνετε και που γνωρίζετε ότι είστε καλός, όπως το μαγείρεμα ή ο χορός, καθώς έτσι το αίσθημα της επίτευξης ενισχύεται παρέα με την αυτοεκτίμησή σας.

*Boost στην αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση αποτελεί το στοιχείο που «αποκαλύπτει» τα πάντα για τον εαυτό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας είναι να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας όπως θα αντιμετωπίζατε έναν πολύτιμο φίλο, με θετικό αλλά ειλικρινές τρόπο.

Να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, χωρίς όμως να είστε σκληροί ή αρνητικοί με τον εαυτό σας.

*Ισορροπία και στην διατροφή

Κάνοντας υγιεινές επιλογές στην διατροφή σας ενισχύετε τόσο την σωματική όσο και την ψυχική σας ευημερία. Μια καλή διατροφή βοηθά τον εγκέφαλο και το σώμα σας να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει μια ποικιλία από φρέσκα τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια και προϊόντα ολικής άλεσης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας ενός ατόμου. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο πιο φυσικός τρόπος για να απορροφήσουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε είναι μέσω της τροφής.

Το φρέσκο φαγητό μας προσφέρει ένα υγιεινό κοκτέιλ βιταμινών, ανόργανων συστατικών, αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών που συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το σώμα λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

*Πιο ανθεκτική εκδοχή

Η ανθεκτικότητα είναι αυτό που σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε τα σκαμπανεβάσματα της καθημερινότητας. Αν και η ψυχική αντοχή για ορισμένους αποτελεί ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας, στην πραγματικότητα ορίζεται ως μία δεξιότητα, που μπορεί – όπως και οι υπόλοιπες – να βελτιωθεί μέσω της εξάσκησης.

Η ψυχική αντοχή βασίζεται στην συναισθηματική συνειδητοποίηση, γεγονός που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να είστε σε θέση να αντιληφθείτε τα συναισθήματά σας όπως και γιατί τα αισθάνεστε.