Πολλά μικρά πράγματα συμβαίνουν μέσα στην ημέρα σας και μπορούν να σας χαλάσουν τη διάθεση. Ωστόσο, αντί να αφεθείτε στην κακή σας διάθεση, μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να προσπαθήσετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Άλλωστε, εμείς οι ίδιοι κρατάμε το «κλειδί» για την καλή μας διάθεση. Ορίστε λοιπόν μερικές μικρές κινήσεις που μπορούν να σας φτιάξουν γρήγορα τη διάθεση.

*Βγείτε στον ήλιο

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές θρησκείες και κουλτούρες, ανά τους αιώνες, έχουν θεοποιήσει τον ήλιο και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Εκτός από ζωογόνος, ο ήλιος είναι επιπλέον ευεργετικός για τη ψυχολογία, αφού αυξάνει την έκκριση ενδορφινών. Τις ώρες και τις ημέρες λοιπόν που έχει ήλιο, μη χάνετε την ευκαιρία να βγαίνετε για λίγα λεπτά στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας και απολαμβάνετε το φυσικό φως.

*Ακούστε μουσική

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι όταν πετυχαίνετε το αγαπημένο σας τραγούδι στο ραδιόφωνο ή όταν βάζετε το αγαπημένο σας άλμπουμ, αυτόματα βελτιώνεται η διάθεσή σας. Έχετε αναρωτηθεί όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Καθώς η μουσική περνάει στον εγκέφαλο, ενεργοποιεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, κάτι που σας κάνει να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι. Πρόκειται για μια άμεση αντίδραση.

*Βγείτε για περπάτημα στο πάρκο της γειτονιάς σας

Σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που συχνάζουν καθημερινά στα αστικά πάρκα για 20 λεπτά κατά μέσο όρο ανέφεραν σημαντική αύξηση στην ικανοποίηση τους από τη ζωή μετά τη βόλτα τους. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτή η βελτίωση στη διάθεση έχει να κάνει με τη μείωση του στρες που προσφέρει η επαφή με τη φύση.

*Μιλήστε με τα αγαπημένα σας άτομα

Ο καλύτερος τρόπος για να νιώσετε άμεσα καλύτερα είναι να μιλήσετε με κάποιον αγαπημένο σας. Το γεγονός ότι βρίσκεστε απομονωμένοι στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας. Αντιθέτως, αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνετε μπορεί να σας φέρει ακόμη πιο κοντά. Μοιραστείτε τις αρνητικές σκέψεις σας μαζί τους μέσω μιας βιντεοκλήσης και σίγουρα θα σας κάνουν να νιώσετε άμεσα καλύτερα.

*Ξεφυλλίστε άλμπουμ με φωτογραφίες

Το να κοιτάτε παλιές φωτογραφίες, είτε είναι από διακοπές είτε από μια άλλη ευχάριστη στιγμή, έχει αποδειχτεί από έρευνες ότι μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση περισσότερο και από ένα κομμάτι σοκολάτα.

Ακολουθήστε το στο Google News