Η νεανική λάμψη και η φρεσκάδα του προσώπου είναι ο στόχος κάθε γυναίκας ανεξαρτήτως ηλικίας. Με τις παρακάτω απλές κινήσεις που βάζουμε στη συστηματική μας περιποίηση θα αποκτήσουμε λαμπερό, ροδαλό δέρμα, με ορατά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες.

-Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας δυο φορές τη μέρα

Το βράδυ για να απομακρύνουμε τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ και το πρωί για να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και τα υπολείμματα της κρέμας νυκτός. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο καθαριστικό για τον τύπο της επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, μία σύνθεση για λιπαρές επιδερμίδες θα ενισχύσει την ξηρότητα, τη θαμπάδα και την αίσθηση τραβήγματος, αν έχουμε κανονικό ή ξηρό τύπο.

-Κάνουμε απολέπιση με ένα scrub

Δύο φορές την εβδομάδα, πριν κοιμηθούμε. Ετσι θα μπορέσει να «ανασάνει» η επιδερμίδα μας από τα νεκρά κύτταρα και να απορροφήσει καλύτερα τις καλλυντικές ουσίες που της προσφέρουμε.

-Χρησιμοποιούμε την κατάλληλη θρεπτική μάσκα

Μία-δύο φορές την εβδομάδα εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο μια ειδική μάσκα για τον τύπο της επιδερμίδας μας που αναζωογονεί και θρέφει.

-Κάνουμε κομπρέσες με τσάι

Αν έχουμε πρήξιμο και μαύρους κύκλους, τοποθετούμε κάθε πρωί κομπρέσα με τσάι ή με τρίμματα πατάτας.

-Μετά τον καθαρισμό, απλώνουμε ένα ενυδατικό serum με βιταμίνη C

Θα χαρίσει άμεση λάμψη και τόνωση.  Στη συνέχεια, περιμένουμε ώσπου να απορροφηθεί και απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.

-Αν ξυπνάμε το πρωί με πτυχές στο δέρμα από το μαξιλάρι, αλλάζουμε τη βαμβακερή θήκη του με μία σατέν.

Επιπλέον, το φαινόμενο αυτό ίσως είναι μια ένδειξη ότι το δέρμα μας χρειάζεται πιο ισχυρή ενυδάτωση πριν κοιμηθούμε. Άρα, αντικαθιστούμε την κρέμα μας με μια πιο ενισχυμένη.

-Το βράδυ μετά τον καθαρισμό χρησιμοποιούμε έναν ορό που επιταχύνει τη φυσική απολέπιση.

Ωστόσο, αν νιώθουμε μία αίσθηση «τραβήγματος», χρησιμοποιούμε και μια ενυδατική κρέμα νυκτός που φωτίζει το δέρμα και μειώνει τυχόν δυσχρωμίες.