ΤΟ ΒΗΜΑ παρουσιάζει

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα,

«Μεγάλες Γυναίκες της Ιστορίας»

Από τη Μαρία Κάλας και την Κοκό Σανέλ, μέχρι τη Μεγάλη Αικατερίνη και την Ιντιρα Γκάντι.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Αυτή την εβδομάδα

«Κοκό Σανέλ»

Η γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας που απελευθέρωσε τις γυναίκες από τους κορσέδες και τις παρότρυνε να αγκαλιάσουν την άνεση, τη θηλυκότητα και το στιλ. Η γυναίκα που σφράγισε τον κόσμο της μόδας με το «μικρό μαύρο φόρεμα», το θρυλικό «ταγιέρ Σανέλ» και τη σαγηνευτική μυρωδιά του «Σανέλ Νο 5».

Αληθινή δημιουργός που απελευθέρωσε τις γυναίκες που ήταν παγιδευμένες μέσα σε ένα περίπλοκο «οπλοστάσιο» κορσέδων και μπαλενών κατά την Μπελ Επόκ, η Κοκό Σανέλ είχε όραμα, ήταν πρόδρομος ενός πολύπτυχου φεμινισμού και υποστήριζε τη ρευστότητα των φύλων. Ανυπότακτη στα συμβατικά στερεότυπα, ο στιλιστικός της κώδικας απαντούσε στα αιτήματα για κοινωνική καταξίωση των μαχητικών γυναικών που βγήκαν από δύο παγκόσμιους πολέμους.

Η κληρονομιά της Κοκό, που δημιούργησε από την αρχή ένα ανυποχώρητο προσωπικό πεπρωμένο, βρίσκεται στις διαχρονικές υπαγορεύσεις της περί κομψότητας, που ακόμα και σήμερα γοητεύουν τον κόσμο των γυναικών.

Πρωτοπόρος του ζέρσεϊ, «μητέρα» του μικρού μαύρου φορέματος, των μπιζού και των «δύο σταγόνων» του αθάνατου αρώματος Νο 5, με μία εμπνευσμένη και ολοκληρωμένη επιχειρηματική στρατηγική, έβαλε πλάι πλάι ταραγμένα φλογερά πάθη και συμπεριφορά μίας απόλυτης ροκ σταρ.

«Ξανάδωσα την ελευθερία στις γυναίκες, στο κορμί τους που ίδρωνε κάτω από δαντέλες, κορσέδες, μπούστα και όλα τα άχρηστα παραγεμίσματα».

Κοκό Σανέλ

Εγκυροι μελετητές παρουσιάζουν σε ελκυστικές αφηγήσεις τη ζωή, το έργο και την περίπλοκη προσωπικότητα σπουδαίων γυναικών της Ιστορίας δίνοντας στις πρωταγωνίστριες τον λόγο παράλληλα με τα χρονικά των συγχρόνων και τις εκτιμήσεις των μεταγενεστέρων.

Tην επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει:

Ιντιρα Γκάντι

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ινδίας που με τις μεταρρυθμίσεις της καταπολέμησε τη φτώχεια, την πείνα και τον αναλφαβητισμό και η αντιφατική πολιτικός που με τις έκτακτες εξουσίες που ανέλαβε κατέλυσε ουσιαστικά τη δημοκρατία καταργώντας τις πολιτικές και τις ατομικές ελευθερίες.

Aκόμη

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

-Η Meghan Roche αποθεώνει τα κλασικά country looks

-Οι νέες τάσεις που ξεχώρισαν στις μητροπόλεις της μόδας

-Κομψές αποδράσεις στις χιονισμένες πλαγιές

-Oι γυναίκες που θα αλλάξουν τον κόσμο

Μαζί

Ενα πακέτο υγρά αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια Wet Hankies Extra Safe.

Πιστοποιημένη δράση, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από ποτέ, για ασύγκριτη προστασία.

Με ενισχυμένη σύνθεση που περιέχει ισχυρό ποσοστό οινοπνεύματος και επιπλέον αντιβακτηριδιακό παράγοντα.

Προσφέρουν αποδεδειγμένη απολυμαντική δράση κατά των μικροβίων και των ιών της γρίπης Η1Ν1, Η3Ν2, ενώ δρουν αποτελεσματικά ακόμα και κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «ΚΟΚΟ ΣΑΝΕΛ»: €2,25 )