Υλικά για 6 μπέργκερ

6 ψωμάκια σίκαλης
6 φέτες ντομάτα
6 φέτες κρεμμύδι
Ρόκα
Λεπτές φέτες από ώριμο αβοκάντο
Για τα μπιφτέκια
1 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρότα
1 αβγό
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Aλατοπίπερο
3 φλιτζάνια ψίχουλα από μαλακό ψωμί
2 φλιτζάνια θρυμματισμένα δημητριακά ολικής άλεσης

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Παράλληλα, ρίχνουμε τα καρότα σε ένα μπολ, τα καλύπτουμε και τα ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αβγό, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα καρότα, τα ψίχουλα ψωμιού και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο στη συνέχεια πλάθουμε σε 6 μπιφτέκια. Ρίχνουμε τα θρυμματισμένα δημητριακά σε ένα πιάτο και βυθίζουμε εκεί τα μπιφτέκια.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, γυρίζοντάς τα μία φορά, ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα απλώνουμε στα ζεστά ψωμάκια και προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, τη ρόκα και το αβοκάντο.