1. Αποφεύγουμε το βαρύ μακιγιάζ γιατί τονίζει τα σημάδια του χρόνου. Δεν ξεχνάμε άλλωστε το μότο less is more.
  1. Δεν ξεχνάμε να απλώνουμε τα καλλυντικά του προσώπου μας και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.
  1. Κοιμόμαστε καλά και αρκετά, για να δώσουμε χρόνο στο μυαλό μας να ξεκουραστεί και στο δέρμα να επιδιορθώσει τις φθορές του. Αν κάποια βράδια δεν μπορούμε να κοιμηθούμε καλά εξαιτίας του άγχους, αρωματίζουμε το μαξιλάρι μας με ένα σπρέι λεβάντας. Αυτό θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε.
  1. Για την καθημερινή μας περιποίηση επιλέγουμε πιο ενισχυμένα καλλυντικά, με υαλουρονικό οξύ, ρετινόλη και υψηλό SPF. Ετσι στηρίζουμε περισσότερο την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας.
  1. Απλώνουμε ρουζ στα ζυγωματικά με ανοδική κατεύθυνση στα μήλα για το εφέ του lifting. Αποφεύγουμε τα μάγουλα ιδίως αν αυτά έχουν χάσει τη σφριγηλότητά τους.
  1. Στο μακιγιάζ προτιμάμε κρεμώδεις και υγρές συνθέσεις αντί για κόμπακτ, γιατί χαρίζουν περισσότερη φρεσκάδα και φυσική λάμψη.
  1. Κάνουμε τα μάτια μας να φαίνονται μεγαλύτερα, δίνοντας μεγαλύτερη καμπύλη στις βλεφαρίδες με το ειδικό ψαλίδι. Επιπλέον, επειδή και αυτές ατονούν με το πέρασμα του χρόνου, τις περιποιούμαστε με ειδικές συνθέσεις.
  1. Προσθέτουμε στην καθημερινή μας περιποίηση μια κρέμα ματιών, για να ενισχύσουμε την προστασία της ευαίσθητης αυτής περιοχής και να εμποδίσουμε την εμφάνιση ή εμβάθυνση των ρυτίδων και άλλων ατελειών.
  1. Βουρτσίζουμε το στεγνό δέρμα με μία βούρτσα σώματος. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος απολέπισης αλλά ταυτόχρονα τονώνει την κυκλοφορία της λέμφου και ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Δεν ξεχνάμε ότι

– Κανένα καλλυντικό δεν έχει αποτέλεσμα αν δεν υιοθετήσουμε μία ολιστική τακτική κατά της γήρανσης. Ετσι προσθέτουμε στη διατροφή μας περισσότερα φρούτα, νερό και τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες, που βοηθούν στην παραγωγή του κολλαγόνου και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

– Κάνουμε face yoga για να γυμνάσουμε τους μύες του προσώπου και να συσφίξουμε το οβάλ του.

– Χρησιμοποιούμε σατέν μαξιλαροθήκες ή από μετάξι, γιατί αποτρέπουν τη δημιουργία ρυτίδων και το φριζάρισμα των μαλλιών.