Όποιο hair look κι αν έχουμε, θα δείχνει αποτυχημένο αν τα μαλλιά σας φριζάρουν, είναι άτονα, θαμπά, χωρίς όγκο και γεμάτα ψαλίδα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δίνουμε πρώτα σημασία στην αποκατάσταση των μαλλιών μας και έπειτα στην επιλογή του στυλ τους. Ορίστε λοιπόν η ρουτίνα περιποίησης που θα μας χαρίσει όμορφα μαλλιά, γεμάτα υγεία, λάμψη και κίνηση.

Ρουτίνα περιποίησης για λαμπερά και υγιή μαλλιά

*Mασάζ στο τριχωτό

Είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να τονώσουμε το τριχωτό, να διεγείρουμε τη μικροκυκλοφορία και να μειώσουμε την εποχική τριχόπτωση ή την ξηροδερμία. Το δεντρολίβανο, το αργκάν, το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο και το σησαμέλαιο, είτε μόνα τους είτε σε ποικίλους συνδυασμούς, είναι τα καλύτερα έλαια για αυτόν τον σκοπό.

How to: Μία-δύο ώρες προτού λουστούμε, κάνουμε μασάζ στο τριχωτό, στους κροτάφους και στον αυχένα, ασκώντας ελαφρά πίεση με τις άκρες των δαχτύλων μας για 5-10 λεπτά. Έπειτα, εφαρμόζουμε το έλαιο στα υπόλοιπα μαλλιά, επιμένοντας στις άκρες και τυλίγουμε το κεφάλι μας με μια πετσέτα. Μετά από μία-δύο ώρες (ιδανικά το αφήνουμε όσο περισσότερο μπορούμε) λουζόμαστε όπως συνήθως. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Pro tip: Αφού λουστούμε, σκουπίζουμε ταμποναριστά τα μαλλιά μας με ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι και όχι με πετσέτα, ώστε να αποτρέψουμε τη φθορά της τρίχας.

*Ξεφορτωνόμαστε την ψαλίδα

Τα μαλλιά μας δεν πρόκειται ποτέ να δείξουν υγιή αν έχουμε ψαλίδα και ουρές. Γι’ αυτό δεν πρέπει να παραμελούμε το τριμάρισμα στις άκρες των μαλλιών μας. Έπειτα, απλώνουμε στις άκρες ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν που εμποδίζει το σπάσιμο της τρίχας, ώστε να αποφύγουμε την επανεμφάνιση της ψαλίδας.

*Εστιάζουμε στην ενυδάτωση

Αν δεν είμαστε λάτρεις του μασάζ, των ελαίων ή αν έχουμε ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα μαλλιά από τις βαφές και το συνεχές styling, τότε η λύση για εμάς είναι οι ειδικές θεραπείες που αναδομούν την τρίχα σε βάθος και κάνουν τα μαλλιά ευκολοχτένιστα και λαμπερά. Αφού λουστούμε, εφαρμόζουμε το εξειδικευμένο προϊόν στα μαλλιά και το αφήνουμε να δράσει, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του.

*Επιλέγουμε τη σωστή βούρτσα

Για να μη χάνουμε ολόκληρες τούφες όταν χτενιζόμαστε, χρειαζόμαστε την κατάλληλη βούρτσα μαλλιών. Σε διάφορα καταστήματα (και ηλεκτρονικά καταστήματα) με είδη περιποίησης, τα τελευταία χρόνια διατίθενται ειδικές, πλαστικές βούρτσες ξεμπερδέματος που κάνουν το ξεμπέρδεμα των μαλλιών παιχνιδάκι.

*Μειώνουμε το φριζάρισμα

Ο χειμώνας συνεπάγεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Και όπως όλοι ξέρουμε η υγρασία είναι εχθρός των μαλλιών, ιδίως για των σπαστών και σγουρών που τιθασεύονται με τη δύναμη της θερμότητας. Ένα leave-in conditioner ή σέρουμ ή γαλάκτωμα για μπούκλες είναι σημαντική βοήθεια, όπως επίσης και μια σύνθεση που προστατεύει από τη θερμότητα, για όσους χρησιμοποιούν συχνά εργαλεία θερμότητας.