Πολύχρωμη και γεμάτη εντάσεις είναι αυτή η πρωτότυπη και εύκολη σαλάτα με παντζάρι, φινόκιο και κόκκινο λάχανο.

Το ντρέσινγκ μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά στην πραγματικότητα γίνεται πολύ γρήγορα ενώ τα κάσιους κάνουν τη σαλάτα ακόμα πιο χορταστική και νόστιμη.

Υλικά (για 4 ατόμα):
1 γκρέιπφρουτ
1 μεγάλο πορτοκάλι
250 γρ. κόκκινο λάχανο
150 γρ. φινόκιο
250 γρ. παντζάρι

Για το ντρέσινγκ:
2 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. χυμό λάιμ
75ml ελαιόλαδο
1 κ.σ σάλτσα σόγιας
35 γρ. τζίντζερ
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 καυτερές πιπεριές τσίλι
75 γρ. κάσιους (ψημένα & αλατισμένα) συν μερικά ακόμα για το τέλος
Δύοσμο
Κόλιανδρο

Εκτέλεση:
Φτιάξτε το ντρέσινγκ: βάλτε το ξύδι, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο και τη σόγια σε ένα μπολ. Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και τρίψτε το, στη συνέχεια προσθέστε στο μπολ παρέα με τη ζάχαρη.

Ψιλοκόψτε το τσίλι και προσθέστε το και αυτό στο μπολ. Στο γουδί κοπανίστε τα κάσιους μέχρι να μοιάζουν με χοντροκομμένη πούδρα και, στη συνέχεια προσθέστε τα στη σάλτσα μαζί με τα φύλλα μέντας και τα φύλλα κόλιανδρου. Ανακατέψτε το ντρέσινγκ και αφήστε το στην άκρη.

Αφαιρέστε τη φλούδα και το λευκό μέρος από το γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι. Κόψτε τα σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι και προσθέστε τα στο ντρέσιγνγκ.

Τρίψτε το κόκκινο λάχανο και το φινόκιο και προσθέστε τα στο ντρέσινγκ. Ξεφλουδίστε τα παντζάρια και κόψτε τα σαν σπίρτα.

Ανακατέψτε με το ντρέσινγκ και αφήστε τα να κάτσουν όλα μαζί για 30 λεπτά πριν σερβίρετε. Στο τέλος ρίξτε από πάνω τα ολόκληρα κάσιους που έχετε κρατήσει.