Η καθημερινότητά μας αναπόφευκτα είναι γεμάτη υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, χρειάζεται όμως και να χαλαρώνουμε για να μπορούμε να απολαύσουμε τις όμορφες μικρές στιγμές που μας χαρίζονται απλόχερα, αρκεί μόνο να τις παρατηρήσουμε.

Πώς θα ζήσετε την ζωή σας στο έπακρο;

Μερικές χρήσιμες και μεθοδικές στρατηγικές, που μπορείτε να δοκιμάσετε άμεσα για να «σπάσετε» την ρουτίνα και να εστιάσετε στα θετικά στοιχεία της καθημερινότητάς σας, περιλαμβάνουν:

Μείνετε ακίνητοι

Είτε κάνετε διαλογισμό είτε απλώς αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, το να παραμείνετε ακίνητοι μπορεί να σας βοηθήσει να «αγκαλιάσετε» τη στιγμή και να εκτιμήσετε τα θετικά στοιχεία της ημέρας σας.

«Το να παραμένουμε ακίνητοι μας υπενθυμίζει ότι η ζωή δεν είναι ένας διαρκής αγώνας δρόμου, που πρέπει να κερδίσουμε βγαίνοντας οι πιο γρήγοροι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο James Baraz, εκπαιδευτής διαλογισμού.

«Εξορύξτε» την αισιοδοξία σας

Ακόμα και οι πιο φανατικοί υπέρμαχοι της λογικής, εκείνοι που βλέπουν το ποτήρι «μισό-άδειο», σίγουρα μπορούν να δουν τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα, αρκεί να το θέλουν και να το προσπαθήσουν.

Ο προγραμματισμός είναι σωτήριος, αφήστε όμως και λίγο χώρο για το αυθόρμητο. Προσπαθήστε να μην εστιάζετε μόνο στα αρνητικά. Προετοιμαστείτε για αυτά αλλά δώστε προσοχή και σε άλλους τομείς της ζωής σας, που σας γεμίζουν και σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε τις προσπάθειες για την προσωπική σας εξέλιξη.

Αέρας και φυσικό φως

Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος φίλος της υγείας, καθώς ενισχύει την παραγωγή της βιταμίνης D, προστατεύει από την εποχική κατάθλιψη αλλά και βελτιώνει τον ύπνο, καθώς όπως αποκαλύπτει επιστημονική μελέτη, όσο μεγαλύτερη ήταν η έκθεση των συμμετεχόντων στο φυσικό φως, τόσο πιο ποιοτικός ήταν ο ύπνος τους κάθε

Μην κρατάτε κακίες

Μην σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο ή ενέργεια σε αρνητικά σενάρια, όπως οι διαφωνίες, οι καυγάδες ή ακόμα και οι συγκρούσεις.  Όλοι θυμώνουν, όλοι πιέζονται αλλά ο ανεπίλυτος θυμός που δεν εκτονώνεται μπορεί να σας βλάψει, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Ακολουθήστε το στο Google News