Σχεδιασμένο από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Άντι Λόβαγκ που απεχθανόταν τις ευθείες γραμμές, το «Palais Bulles» (παλάτι των φυσαλίδων) είναι ένα ανάκτορο 1200 τ.μ. στη νότια Γαλλία.Το εμβληματικό κτίριο των 70s του γνωστού σχεδιαστή, Πιέρ Καρντέν συνθέτει ένα σύμπλεγμα από σφαιρικούς σχηματισμούς.

Η κατοικία χτίστηκε μεταξύ 1979 και 1984 για τον Γάλλο βιομηχανικό Πιέρ Μπερνάρντ, και αγοράστηκε το 1992 από τον αείμνηστο σχεδιαστή μόδας Πιέρ Καρντέν σε δημοπρασία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για να φιλοξενήσει έπειτα αξέχαστα πάρτι και επιδείξεις μόδας.

Η βίλα που βρίσκεται στην Τheoule sur Mer στη Νότια Γαλλία και διατίθεται ξανά τώρα προς πώληση περιλαμβάνει δέκα σουίτες διακοσμημένες από σύγχρονους καλλιτέχνες, κήπους, μικρές λίμνες, πισίνα και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο 500 θέσεων με θέα στη θάλασσα.

Το Palais Bulles κοιτά προς τον εντυπωσιακό κόλπο των Καννών και ανάμεσα στις «φυσαλίδες» του βρίσκονται διάσπαρτες βεράντες και πισίνες. Κάθε θολωτή μονάδα διαθέτει μεγάλα, στρογγυλεμένα παράθυρα που λούζουν το εσωτερικό με φυσικό φως, αντανακλώντας τη θάλασσα και τα ιστιοφόρα που περνούν.

Και το εσωτερικό του σπιτιού ακολουθεί το στυλ του εξωτερικού σχεδιασμού καθώς καμπύλες κυριαρχούν στη διακόσμηση και τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα του. Οι κήποι, οι λίμνες και η πισίνα  καταλαμβάνουν 8500 τ.μ.

Ακολουθήστε το στο Google News