Μετά τον νυχτερινό καθαρισμό, σειρά έχει η περιποίηση η οποία ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Στόχος της βραδινής φροντίδας είναι να βοηθήσει την επιδερμίδα να διορθώσει ακόμα πιο εντατικά τις φθορές της και να βελτιώσει τις ατέλειές της.

Ετσι λοιπόν ανάλογα με τα κύρια συστατικά της εκάστοτε σύνθεσης της κρέμας νύχτας  που θα επιλέξουμε, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Όπως για παράδειγμα στη μείωση των κηλίδων, των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Ή στην απόκτηση σφριγηλότητας, λάμψης και ομοιόμορφου τόνου. Ή ακόμα και στη ρύθμιση της ακμής και την εξάλειψη των σημαδιών της.

* Για τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

Επιλέγουμε:  Αντιγηραντικές συνθέσεις με ρετινόλη και αμινοξέα και πεπτίδια που ενισχύουν τις στοιβάδες της επιδερμίδας.

* Για τη λιπαρότητα και τις ατέλειές της, όπως σπυράκια και μαύρα στίγματα

Επιλέγουμε: Αντιοξειδωτικές συνθέσεις με βιταμίνες, παράγωγα της βιταμίνης Α, όπως η ρετιναλδεϋδη. Επιπλέον αναζητάμε και απολεπιστικούς παράγοντες, όπως το σαλικυλικό οξύ, που εξυγιαίνουν σε βάθος τους πόρους.

*Για την επιδερμίδα με σημάδια αφυδάτωσης

Επιλέγουμε:  Καλλυντικά με λιπίδια και ενυδατικούς παράγοντες, όπως το υαλουρονικό οξύ, που κλειδώνουν την υγρασία και ταυτόχρονα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου

Εναλλακτικά:

Αντί για ενυδατική, εφαρμόζουμε μια πλούσια μάσκα νύχτας που δεν ξεπλένεται. Το πρωϊ η όψη μας θα φαίνεται ξεκούραστη και φρέσκια. Παράλληλα,  η επιδερμίδα θα είναι αισθητά πιο απαλή κι ελαστική.

* Για τη μείωση των δυσχρωμιών

Επιλέγουμε: Συνθέσεις με ρετινόλη και οξέα φρούτων (ΑΗΑ) που κάνουν ήπια απολέπιση και ευνοούν την αναπαραγωγή νέων κυττάρων.

* Για τη θαμπή, κουρασμένη, άτονη όψη

Επιλέγουμε: Καλλυντικά με γλυκολικό οξύ ή οξέα φρούτων που ενισχύουν την απολέπιση και την οξυγόνωση των κυττάρων.

* Για την επιδερμίδα στη φάση της εμμηνόπαυσης και μετά

Επιλέγουμε: Εξειδικευμένες συνθέσεις με συμπλέγματα λιπιδίων που χαρίζουν σφριγηλότητα και σύσφιξη.