Ένεση ρευστότητας περιμένουν περίπου τα ανθοπωλεία σήμερα Σάββατο και την Κυριακή σε συνέχεια της απόφασης που τα εξαιρεί από τα μέτρα για το υπόλοιπο λιανεμπόριο στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, 14 Φεβρουαρίου.

Προτεινόμενο ωράριο για τη λειτουργία τους είναι το 09:00 – 17:00, καθώς να θυμίσουμε πως τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 18:00.

Όποιος ή όποια επιθυμεί να αγοράσει λουλούδια, θα μπορεί να το κάνει μόνο και εφόσον έχει κλείσει ραντεβού με το ανθοπωλείο και θα μπορεί να τα παραλάβει είτε με τη μέθοδο του click away, είτε με εκείνη του click in shop.

Βασικότατη προϋπόθεση είναι ο καταναλωτής να έχει στείλει τον κωδικό «2» με sms στο 13033 ή να έχει συμπληρώσει το απαραίτητο έντυπο.

Να σημειωθεί ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες για την αγορά, που μετρά συνολικά περί τα 10.000 σημεία πώλησης πανελλαδικά αν συμπεριληφθούν μαιευτήρια, κοιμητήρια και σημεία λιανικής πώλησης λουλουδιών για γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

Ο κλάδος, που είχε χάσει στην προηγούμενη οικονομική κρίση πάνω από το 60% της αξίας του, το 2020 έγραψε απώλειες πάνω από 80%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ανθρώπινο δυναμικό των 20.000 εργαζόμενων που απασχολούνται στις επιχειρήσεις λιανικής – πάνω από 80.000 απασχολούνται συνολικά σε εμπορικές και εισαγωγικές εταιρείες.