Ως γνωστόν η διατροφή μας επηρεάζει τα πάντα: από το βάρος και το δέρμα μας μέχρι τη συγκέντρωση και την ενέργειά μας. Μπορούν όμως συγκεκριμένες τροφές να αυξήσουν τη λίμπιντo;

Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών συσχετίζεται με λειτουργίες του οργανισμού, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβάλλουν στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και στην καλή σεξουαλική ζωή όταν καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Έτσι, μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, αλλά και η τακτική γυμναστική, που θα μας απαλλάξει από το καθημερινό στρες, είναι τα εγγυημένα μυστικά για καλή σεξουαλική ζωή.

Ποιες τροφές αυξάνουν τη λίμπιντο;

*Θαλασσινά

Όλοι έχουμε ακούσει ότι τα θαλασσινά και ειδικά τα όστρακα (στρείδια, μύδια) και τα μαλάκια (χταπόδι) απογειώνουν τη λίμπιντο. Πράγματι, αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη. Παράλληλα, τα θαλασσινά είναι επίσης καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης B3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος, προκαλώντας τη διαστολή τους και βοηθώντας στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

*Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα φαίνεται ότι ρίχνει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό και μας ανεβάζει τη διάθεση. Μάλιστα, περιέχει και φαινυλεθυλαμίνη, ουσία όμοια με αυτήν την παράγει το σώμα μας όταν ερωτευόμαστε!

*Ξηροί καρποί

Oι ξηροί καρποί (ειδικά τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι σπόροι κουκουναριού) βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, χάρη στις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία.

*Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη B6, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Oι νευροδιαβιβαστές αυτοί επηρεάζουν την ψυχολογική διάθεση και αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία. Παράλληλα, το αβοκάντο αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης E, η οποία προστατεύει τα κύτταρα του αίματος και συνδέεται με τη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία.

*Φρούτα, λαχανικά και όσπρια

Oι φυτικές ίνες ενισχύουν τη λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος, βοηθώντας την αιμάτωση και άρα την καλύτερη υγεία του οργανισμού. Tα φρούτα (σύκα, μούρα, μπανάνες, ανανάς, σταφύλια) και τα καρότα, τα σπαράγγια, τα φασόλια και ο αρακάς είναι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Έχουμε κατά νου να προτιμάμε τα ωμά φρούτα και λαχανικά από τα μαγειρεμένα, καθώς συνήθως μας παρέχουν περισσότερα μέταλλα και βιταμίνες.