Η «Μήδεια» έδειξε τα δόντια της και έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η επέλαση της «Μήδειας» προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς ακόμη και κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ντύθηκαν στα λευκά.

Ακόμη και το Σύνταγμα και δρόμοι όπως η Πατησίων, η Σταδίου, η Συγγρού έως και η παραλιακή, παρότι παραμένουν ανοιχτοί, είναι καλυμμένοι με χιόνι.

Τα λεωφορεία επιστρέφουν στα αμαξοστάσια

Αν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ ξεκίνησαν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, η πυκνή χιονόπτωση ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα και στην κυκλοφορία ορισμένων ή ακόμα και όλων των γραμμών.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο οργανωτικός γραμματέας του ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, τα λεωφορεία ξεκίνησαν στις 05:00 το πρωί για τα δρομολόγιά τους. Ωστόσο, λεωφορείο ακινητοποιήθηκε σε γραμμή του Περιστερίου και συγκεκριμένα στις οδούς Ασκληπιού και Ναούσης.

Σύμφωνα με τον κύριο Νικολακόπουλο, λίγα λεπτά μετά τις 06:30 το πρωί, δόθηκε στους οδηγούς των λεωφορείων εντολή να επιστρέψουν τα οχήματά τους στα αμαξοστάσια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο λόγος είναι για την αποφυγή ατυχήματος, αφού πρόκειται για μεγάλα οχήματα, τα οποία είναι δύσκολο να ελεγχθούν σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει πως όσοι μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πρέπει να γνωρίζουν πως προς το παρόν, τα οχήματα βρίσκονται καθ’ οδόν προς τα αμαξοστάσια, προκειμένου να ακινητοποιηθούν και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Προβλήματα σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ

Επίσης, λόγω της πολύ ισχυρής χιονόπτωσης δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ.

Λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας. Εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του προαστιακού.

Τέλος, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης» έως το Σύνταγμα.