Η «Μήδεια» έφερε καθυστερήσεις σήμερα στους εμβολιασμούς στην Αττική.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί το πρωί.

Έτσι, τα εμβολιαστικά κέντρα στο Λεκανοπέδιο θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις 12 το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει πως όσοι είχαν προγραμματίσει εμβολιασμούς σήμερα από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, θα χάσουν το ραντεβού τους και θα περιμένουν να ενημερωθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Καμία δόση να μην πάει χαμένη

Να τονιστεί πως χθες δεν πραγματοποιήθηκε κανένας εμβολιασμός στην Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να περιμένουν πλέον να μάθουν το νέο ραντεβού τους. Οπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού.»

Στο ζήτημα των χαμένων ραντεβού στάθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπήρξαν αναβολές και πως τα ραντεβού θα προγραμματιστούν εκ νέου.

«Θα επανέλθει το υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά τα οποία αφορούν τη δεύτερη δόση και προφανώς, όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, επιπλέον, ότι από τα καιρικά φαινόμενα εξαρτάται πότε θα επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί εμβολιασμών, αν και υπενθύμισε ότι προχθές, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κατεγράφη ρεκόρ εμβολιασμών.

«Έχουμε τη δυνατότητα σε κάθε περίπτωση να αναπληρώσουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν. Όπως βλέπετε η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία, όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News