Τα φώτα όλου του πλανήτη ήταν στραμμένα πάνω της. Στην ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν η Κάμαλα Χάρις ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με δημιουργία των μαύρων σχεδιαστών Christopher John Rogers και Sergio Hudson σε μοβ απόχρωση έλαμπε, και σύμφωνα με πολλούς αναλυτές στην επόμενη ορκωμοσία θα είναι αυτή το κεντρικό πρόσωπο.

Διεκδικήσεις

Την πρώτη φορά που συμμετείχε σε διαδήλωση ήταν σε μωρουδιακό καροτσάκι: η μητέρα της, Σιάμαλα Γκόπαλαν, μια ερευνήτρια για τον καρκίνο από την Ινδία, και ο πατέρας της, Ντόναλντ Χάρις, ένας οικονομολόγος από την Τζαμάικα, γνωρίστηκαν ενόσω σπούδαζαν στο Μπέρκλεϊ και τους ένωσε το κοινό τους πάθος για το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ρίζες

Η μητέρα της επέλεξε το όνομά της ως φόρο τιμής τόσο στις ινδικές ρίζες της όσο και στη γυναικεία χειραφέτηση: Κάμαλα σημαίνει «νούφαρο» και είναι ένα από τα εναλλακτικά ονόματα της θεάς του ινδουισμού Λάκσμι.

Θητεία

Η «μαύρη Αμερικανίδα», όπως η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της, προτού γίνει η 49η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε υπηρετήσει ως γερουσιαστής των ΗΠΑ για την Καλιφόρνια από το 2017. Προηγουμένως υπηρέτησε ως 32η γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνιας από το 2011 έως το 2017, και ως περιφερειακή εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο από το 2004 έως το 2011.

Οικογένεια

Από το 2014 η Κάμαλα είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Ντάγκλας Εμχοφ, πατέρα δύο παιδιών από προηγούμενο γάμο του, με τον οποίο γνωρίστηκε σε ένα ραντεβού στα τυφλά. Τα δύο του παιδιά, Κολ και Ελα, έχουν άριστες σχέσεις μαζί της και την αποκαλούν χαϊδευτικά «Momala».

Μήνυμα

«Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή είναι χώρα ευκαιριών» είπε η Κάμαλα Χάρις, ανοίγοντας την πανηγυρική συγκέντρωση στο Ντέλαγουερ, για τον εορτασμό της εκλογής του Μπάιντεν.

Μαργαριτάρια

Η επιλογή των κοσμημάτων της Κάμαλα Χάρις στην αποδοχή του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ήταν καθόλου τυχαία. Το κολιέ με τα μαργαριτάρια που φόρεσε αποδεικνύει τη βαθιά της σύνδεση με την Alpha Kappa Alpha, μια από τις παλαιότερες γυναικείες αδελφότητες Αφροαμερικανίδων στις ΗΠΑ.

Τα μαργαριτάρια αποτελούν σύμβολο της αδελφότητας εδώ και δεκαετίες, για αυτό και η Κάμαλα τα επέλεξε σε πολλές σημαντικές στιγμές της καριέρας της. Την ημέρα της ορκωμοσίας της χιλιάδες Αφροαμερικανίδες φόρεσαν μαργαριτάρια θέλοντας να την τιμήσουν.

Αθλητικά παπούτσια

Δεύτερο αγαπημένο της ενδυματολογικό κομμάτι είναι τα converse που δύσκολα αποχωρίζεται. Από την πρώτη στιγμή της εκστρατείας της η Κάμαλα έκανε σαφές ότι δεν θα τη βλέπουμε συχνά με ψηλοτάκουνα.

Τα Chuck Taylor Converse είναι τα αγαπημένα της παπούτσια καταρρίπτοντας παραδόσεις δεκαετιών που θέλουν τις πολιτικούς με γόβες στιλέτο. Με τζιν παντελόνι, σκούρο μπλέιζερ και τα converse της η Κάμαλα είναι έτοιμη να σαρώσει τις ΗΠΑ.

Εικόνες

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προτού αφηγηθεί τη ζωή της σε illustration περιοδικά την είχε διηγηθεί στους πιο σημαντικούς πολίτες του κόσμου. Στα μικρά παιδιά. Το βιβλίο της με τίτλο «Superheroes Are Everywhere (Υπερήρωες Υπάρχουν Παντού)» κυκλοφόρησε πριν από έναν χρόνο και μέσα από πολύχρωμες εικόνες περιγράφει τη ζωή της και τους ήρωες που την ενέπνευσαν.