Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 15 ελληνικά νησιά επέλεξε σε αφιέρωμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ως τις καλύτερες προτάσεις για ταξίδια αναψυχής στη χώρα μας, μετά την πανδημία.

Η Ζάκυνθος, γράφει, προσφέρεται για τις μαγευτικές παραλίες της. Η Κέρκυρα ενδείκνυται για οικογένειες. Η Δήλος διακρίνεται για την ιστορία της, η Μύκονος για τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία.

Η Κρήτη περιγράφεται ως ο «παράδεισος» του καλού φαγητού. Τα Κουφονήσια προτείνονται για τη γαλήνη τους.

Η Τήνος ξεχωρίζει για το φυσικό τοπίο της. Η Άνδρος προβάλλεται ως το καλύτερο ελληνικό νησί για πεζοπορία, η Σύμη για ζευγάρια.

Η Σκύρος, η Σκόπελος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Λευκάδα χαρακτηρίζονται ιδανικά αντίστοιχα για την ελληνική παράδοση, τα μοναστήρια, τη θέα, τη νυχτερινή ζωή και τα θαλάσσια σπορ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην Άνδρο – το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων – δείχνει σαν να μην ανήκει καν στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου, παρατηρεί ο συντάκτης του αφιερώματος.

Κι αυτό, εξηγεί, χάρη στην πυκνή της βλάστηση και τη ναυτική ιστορία της, που τις προσδίδουν μια αυθεντικότητα, που δεν τη συναντάς αλλού.

«Μετά τους New York Times των ΗΠΑ και το Vagabond της Δανίας, η Άνδρος συγκαταλέγεται σε ακόμη μία σημαντική λίστα με προτεινόμενα ελληνικά νησιά», δήλωσε ικανοποιημένος ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Οι προσμονές όλων γι’ αυτό το καλοκαίρι, σε πείσμα της πανδημίας, είναι ήδη πολύ υψηλές…