Παράταση του lockdown στην Αττική για μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 7 Μαρτίου, εισηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν και σήμερα όπως κάθε Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι αν γίνει δεκτή η εισήγηση των ειδικών οι κάτοικοι της Αττικής «αποχαιρετούν» την Τσικνοπέμπτη και ελπίζουν για Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των συζητήσεων των ειδικών είναι η επιβολή αυστηρού lockdown και σε άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση η παράταση μίας εβδομάδας lockdown που εισηγούνται οι ειδικοί δεν σημαίνει πως θα είναι και η τελευταία πριν την άρση μέτρων.

Οι ειδικοί θα εξετάσουν και την ερχόμενη εβδομάδα τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα κρίνουν εκ νέου. Συγκεκριμένα περισσότερα δεδομένα για την πορεία του ιού στην Αττική θα έχουν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τετάρτη προκειμένου να μιλήσουν με ασφάλεια για άρση ή μη των μέτρων.

Πάντως τα στοιχεία ιδιαίτερα για την Αττική δεν είναι καθόλου καλά, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως αυτή την εβδομάδα θα έπρεπε να βλέπουμε μείωση ή έστω σταθεροποίηση κρουσμάτων (όπως συνέβαινε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες ) και όχι απότομη αύξηση.

Επίσης η απότομη αύξηση του δείκτη θετικότητας, ο οποίος έχει ξεπεράσει το 3, αλλά και η πίεση στο ΕΣΥ προκαλούν προβληματισμό στους ειδικούς καθώς όλα δείχνουν πως το σκληρό lockdown δεν αποδίδει ακόμη.

Περεταίρω ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.