Μπορούμε να κάνουμε απολέπιση σε μία ευαίσθητη επιδερμίδα; Οι ειδικοί συμφωνούν, μόνο αν χρησιμοποιούμε ήπιους απολεπιστικούς παράγοντες, οι οποίοι συμβάλλουν στην κυτταρική ανανέωση χωρίς τρίψιμο. Ετσι δοκιμάσαμε την παρακάτω συνταγή η οποία κάνει πιο λείο το ευαίσθητο δέρμα, βελτιώνοντας την υφή του. Παράλληλα όμως το βοηθάει να απορροφά καλύτερα τα προϊόντα περιποίησης. Εναι ιδανική ακόμα και εμάς που αν και δεν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα, παρόλα αυτά ταλαιπωρείται από το κρύο και από τη χρήση της μάσκας.

Η σπιτική συνταγή του σκραμπ για την ευαίσθητη επιδερμίδα

Τα υλικά μας

  • 8 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι
  • 2 κ.σ. βρώμη
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας
  • 2 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι με πέτσα

Η διαδικασία

Χτυπάμε το χαμομήλι και τη βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα. Επειτα, ανακατεύουμε τη σκόνη με τα υπόλοιπα υλικά.

Η εφαρμογή

Την απλώνουμε για 10’ λεπτά σε καθαρό πρόσωπό.  Αφού στεγνώσει, την αφαιρούμε με χλιαρό νερό και ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα. Η μάσκα θα παρασύρει μαζί της νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα χωρίς τρίψιμο. Παράλληλα θα σεβαστεί τις ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Μετά την εφαρμογή

Το πρόσωπο είναι λαμπερό και απαλό,  χωρίς τις κοκκινίλες που παρατηρούνται ύστερα από μία κλασική απολέπιση.

Οι πολύτιμοι θρεπτικοί παράγοντες της συνταγής

-Το χαμομήλι και η  καλέντουλα έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και είναι τόσο απαλά που ενδείκνυνται ακόμα και για την περιποίηση των βρεφών.

-Η βρώμη είναι διάσημη για τις ιδιότητες της απέναντι στην ευαίσθητη επιδερμίδα. Πλούσια σε ανακουφιστικά και αντιοξειδωτικά ενεργά συστατικά όπως είναι οι αβενανθραμίδες και η β-γλυκάνη, αλλά και σε θρεπτικά στοιχεία, αποτελεί  μία αξιόλογη φυσική λύση για την ευαίσθητη ή ερεθισμένη  επιδερμίδα. Ενδείκνυται επίσης και για τις περιπτώσεις ατοπικής δερματίτιδας. Επιπλέον είναι υποαλλεργική και βοηθά στην ενυδάτωση και την άμυνα του δέρματος.

-Τέλος, το γιαούρτι χάρη στο γαλακτικό οξύ απομακρύνει ήπια τα νεκρά κύτταρα και ξεμπλοκάρει τους πόρους, χωρίς να διαταράσσει το ph του δέρματος.

Tips

* Η καλύτερη ώρα για απολέπιση είναι το βράδυ, πριν πέσουμε για ύπνο.

*Εφαρμόζουμε το scrub πάντα σε καθαρό δέρμα.

* Μετά τη διαδικασία, απλώνουμε τη συνηθισμένη μας ενυδατική κρέμα. Ετσι θα διατηρήσουμε την άνεση και την ελαστικότητα της επιδερμίδα μας.

* Η συχνότητα της απολέπισης για την ευαίσθητη επιδερμίδα πρέπει να κυμαίνεται 1-2 φορές τον μήνα. Πάντα με τη σωστή σύνθεση και πάντα με απαλές κινήσεις.