Η κληρονομικότητα, οι ορμονικές αλλαγές, ορισμένες παθήσεις (του θυρεοειδούς ή η έλλειψη σιδήρου), οι ακραίες δίαιτες και το έντονο άγχος είναι οι παράγοντες που συνήθως ευθύνονται για τα λεπτά, χωρίς όγκο μαλλιά μας. Φυσικά, αν η αιτία είναι παθολογική, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από τη ρίζα του, βελτιώνοντας τη συνολική υγεία μας και κατ’ επέκταση την κατάσταση των μαλλιών μας. Σε κάθε περίπτωση, ορισμένα tips περιποίησης μπορούν να χαρίσουν όγκο στα λεπτά μαλλιά μας και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας.

Πώς θα χαρίσουμε όγκο στα λεπτά μαλλιά;

*Επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα περιποίησης

Τα προϊόντα για όγκο αξίζουν μια σταθερή θέση στη ρουτίνα περιποίησής μας, αφού ενδυναμώνουν την τρίχα με αποτέλεσμα να συγκρατεί περισσότερη υγρασία και ο όγκος να διαρκεί περισσότερο. Βάζοντας στο ράφι του μπάνιου μας σαμπουάν, conditioner και μάσκες για όγκο, θα δούμε διαφορά στην κατάσταση των μαλλιών μας.

*Αποφεύγουμε το πολύ συχνό λούσιμο

Δεδομένου ότι τα λεπτά μαλλιά παρουσιάζουν συνήθως λιπαρότητα στις ρίζες, καταλήγουμε να λουζόμαστε σε καθημερινή βάση. Το καθημερινό λούσιμο όμως μπορεί να απομακρύνει από την τρίχα μας τα φυσικά της έλαια, με αποτέλεσμα αυτή να δείχνει ακόμη πιο λεπτή και άτονη. Η λύση δεν είναι άλλη από το ξηρό σαμπουάν, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιούμε ανάμεσα στα λουσίματα ώστε να διώξουμε τη λιπαρότητα και να χαρίσουμε αυτόματα όγκο στις ρίζες μας.

*Περιποιούμαστε το τριχωτό της κεφαλής

Καθώς λουζόμαστε φροντίζουμε να κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να διεγείρουμε τα θυλάκια της τρίχας και να προάγουμε την ανάπτυξη των μαλλιών μας. Παράλληλα, μία φορά την εβδομάδα – πριν το λούσιμο- μπορούμε να εφαρμόζουμε ένα θρεπτικό λαδάκι στο τριχωτό, ώστε να το ενυδατώσουμε. Άλλωστε, το υγιές τριχωτό είναι βασική προϋπόθεση για υγιή μαλλιά.

*Βάζουμε στο πιάτο μας τις σωστές τροφές

Για να έχουμε υγιή μαλλιά είναι καθοριστική η σημασία της ισορροπημένης διατροφής. Το κρέας, τα θαλασσινά, τα φασόλια, το σπανάκι, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, οι πιπεριές και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τροφές που δυναμώνουν τα μαλλιά μας και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας.

*Τολμάμε ένα πιο κοντό κούρεμα

Μέχρι να ανοίξουν πάλι τα κομμωτήρια, μπορούμε να βρούμε ένα κοντό κούρεμα που μας αρέσει ώστε να το δείξουμε στον κομμωτή μας. Ακόμη κι αν αγαπάμε τα μακριά μαλλιά, δεν αποτελούν μια έξυπνη επιλογή για την περίπτωσή μας, αφού όσο πιο μακριά είναι τόσο πιο πιθανό είναι να δείχνουν άτονα, καθώς το βάρος τους τούς αφαιρεί όγκο. Αντιθέτως, ένα καρέ κούρεμα με φιλάρισμα πάντα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια και τους χαρίζει όγκο.