Η Μέγκαν Μαρκλ ζητάει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου λιρών για δικαστικά έξοδα, μετά τη δικαίωσή της στην προσφυγή της κατά της εφημερίδας Mail on Sunday, η οποία δημοσίευσε αποσπάσματα από μια επιστολή, που η δούκισσα του Σάσεξ είχε γράψει στον πατέρα της.

Τον περασμένο μήνα, δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου είχε αποφανθεί ότι η βρετανική ταμπλόιντ παραβίασε την ιδιωτικότητα της Μέγκαν Μαρκλ δημοσιεύοντας αποσπάσματα της πεντασέλιδης επιστολής που είχε γράψει στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ, με τον οποίο είχε έρθει σε ρήξη την παραμονή του γάμου της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Ο δικαστής Μαρκ Ουάρμπι αποφάνθηκε υπέρ της Μέγκαν Μαρκλ, χωρίς να διεξαχθεί δίκη, με το σκεπτικό ότι τα σχετικά άρθρα, που δημοσίευσε η εφημερίδα, συνιστούσαν ξεκάθαρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της.

«Η προσφεύγουσα μπορούσε λογικά να αναμένει ότι το περιεχόμενο της επιστολής θα παρέμενε ιδιωτικό», εκτιμά ο δικαστής, που κλήθηκε από τους δικηγόρους της Μέγκαν Μαρκλ να εκδώσει μια απόφαση χωρίς τη διεξαγωγή μιας δίκης, που θα προβλεπόταν το φθινόπωρο και θα μπορούσε να εξελιχθεί πλούσια σε αποκαλύψεις σχετικά με τη ζωή του ζευγαριού, που διαμένει πλέον στην Καλιφόρνια, αφότου απομακρύνθηκε από τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Εντούτοις, ο δικαστής υποστήριξε ότι θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της επιστολής πρέπει να διευθετηθούν σε μια δίκη.

Η εφημερίδα από τη μεριά της, όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ, είχε υποστηρίξει ότι η δούκισσα είχε την πρόθεση να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία αποτελούσε μέρος της μιντιακής στρατηγικής της.

Η Μέγκαν Μαρκλ έγραψε την επιστολή, πέντε σελίδων, στον πατέρα της, αφότου η σχέση τους κατέρρευσε την περίοδο πριν από τον γάμο της με τον Χάρι, τον Μάιο του 2018, στον οποίο ο πατέρας της δεν παραβρέθηκε λόγω ασθένειας και αφού παραδέχθηκε πως πόζαρε για να τον φωτογραφίσουν παπαράτσι.

Από την πλευρά της, η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε ότι ο πόνος που προκάλεσε η εφημερίδα Mail on Sunday και η εκδοτική εταιρεία της είναι βαθύς, τονίζοντας πως το δικαστήριο τους θεώρησε υπεύθυνους για «παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές».

«Έπειτα από δύο μακρά χρόνια δικαστικού αγώνα, είμαι ευγνώμων που το δικαστήριο θεώρησε την Associated Newspapers και την Mail on Sunday υπεύθυνες για τις παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές τους».

«Αυτές οι τακτικές (και εκείνες των αδελφών εκδόσεων MailOnline και Daily Mail) δεν είναι καινούργιες. Στην πραγματικότητα, διαπράττονται για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμία συνέπεια. Η ζημιά που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν είναι βαθιά ριζωμένη», υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση.