Αλλαγές στο στο ωράριο των σούπερ μάρκετ φέρνουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Δηλαδή, να ξεκινά από τις 7 το βράδυ όπως τις καθημερινές και όχι από τις 6 το απόγευμα όπως ισχύει τελευταία.

Έτσι, αλλάζει και το ωράριο των σούπερ μάρκετ που κλείνουν στις 17:00 το Σάββατο, προκειμένου να ξεκινά μία ώρα μετά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Επομένως, τώρα με το 7 το απόγευμα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν αργότερα, δηλαδή στις 18:00.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές θα πρέπει, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο σουπερμάρκετ, να αποστέλλουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σουπερμάρκετ, μίνι μάρκετ]») ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση.

Αναλυτικά το ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του covid-19, ανά πεδίο δραστηριότητας, στο σύνολο της Επικράτειας.

Τα μέτρα αυτά ισχύουν για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Στα μέτρα αυτά αναφέρεται αναλυτικά ό,τι ισχύει αλλά και οι διαφοποιήσεις στους κωδικούς 2, 3, 4 και 6.

Υπενθυμίζεται ότι για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες, η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Για τον κωδικό 6, οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.