Για να συντηρείς τον εαυτό σου σε καθημερινή βάση, χρειάζεσαι κάποια πολύ βασικά εργαλεία που κάνουν τη ζωή σου εύκολη. Από στοματική υγιεινή μέχρι βάρος ή ακόμη και χαλάρωση, είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις ευεξία, δηλαδή να είσαι υγιής σε σώμα και πνεύμα – εξάλλου, ουκ ολίγες φορές αυτά πηγαίνουν «χέρι-χέρι». Μια μικρή άσκηση για να ξεπιαστείς, μια ζυγαριά που θα σε βοηθήσει να φτάσεις τον στόχο βάρους που έχεις θέσει ή μια προηγμένης τεχνολογίας οδοντόβουρτσα που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις ένα αστραφτερό χαμόγελο είναι μόλις λίγα από τα όσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στο περίφημο ευ ζην.

Είναι ευτυχές το γεγονός πως η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε σημείο που εναρμονίζεται με την καθημερινότητά μας και βοηθάει σε περισσότερες περιπτώσεις από όσες μπορεί να έχουμε φανταστεί. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, για παράδειγμα, μπορεί να μην ήταν πρώτη προτεραιότητα πριν κάποια χρόνια ή ενδέχεται η τεχνολογία της να μην ήταν τόσο εξελιγμένη ώστε να σε πείσει για τα οφέλη της. Πλέον, δύσκολα αρνείται κανείς την πρόοδο που έχει γίνει σε τέτοιους τομείς, δίνοντάς μας την ευκαιρία να κάνουμε ευκολότερη και πιο αποτελεσματική κάθε καθημερινή ρουτίνα. Με ποιους τρόπους, αλήθεια, θα μπορούσε να συμβεί αυτό;

Εύχρηστες & αποτελεσματικές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες

Είναι μονότονο, είναι καθημερινό φαινόμενο και είναι αναπόφευκτο να συμβεί: βούρτσισμα δοντιών. Δεν είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα στον πλανήτη, όμως σίγουρα είναι από τις βασικότερες ρουτίνες που πρέπει να τηρούνται συνεχώς. Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική και, ακόμη κι αν κάποιος βουρτσίζει τα δόντια του καθημερινά, δεν είναι βέβαιο πως το βούρτσισμα γίνεται στην εντέλεια.

Εκεί ακριβώς έρχονται οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες να βοηθήσουν την κατάσταση. Αφενός, λειτουργούν σταθερά από τη στιγμή που θα τεθούν σε λειτουργία και καλύπτουν μεγάλη ή μικρή επιφάνεια, ανάλογα με την κεφαλή που χρησιμοποιείται και τον σκοπό που εξυπηρετούν. Αφετέρου, αυτή τους η ευελιξία τις κάνει ιδανικές για πολλές χρήσεις, οπότε μπορούν να αντικαταστήσουν όχι μόνο την οδοντόβουρτσά σου αλλά και διάφορα μικρά εργαλειάκια που τη συνοδεύουν. Δηλαδή, μια πολύ λεπτή κεφαλή μπορεί να περιποιηθεί άψογα τα χωρίσματα των δοντιών, μια άλλη κεφαλή τα σημεία όπου το δόντι ενώνεται με το ούλο και η βασική κεφαλή περιποιείται την επιφάνεια των δοντιών.

Άλλες χρήσιμες λειτουργίες που μπορεί να διαθέτει μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι χρονόμετρο ώστε να τη χρησιμοποιείς όσο χρειάζεται σε κάθε περιοχή, ενώ εξίσου χρήσιμη, αν όχι περισσότερο, είναι ο ανιχνευτής πίεσης που ορισμένα πιο εξελιγμένα μοντέλα ενσωματώνουν. Χάρη σε αυτόν, θα ενημερώνεσαι όταν πιέζεις περισσότερο από όσο θα έπρεπε την οδοντόβουρτσα, οπότε δε θα κινδυνεύεις να τραυματίσεις ούτε λίγο τα δόντια και τα ούλα σου.

Ζυγαριές που ξεπερνούν τις προσδοκίες

Συνήθως, μια ζυγαριά χρησιμοποιείται για να μετράει κάποιος το βάρος του άμεσα και… αυτό ήταν. Πλέον, μια ζυγαριά μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα και να εξελιχθεί σε βασικό σύμμαχό σου στο «κυνήγι» της ευεξίας. Το βάρος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της υγείας μας, αλλά από μόνο του ίσως δεν λέει όλη την αλήθεια ενώ για κάποιον που θέλει να εμβαθύνει στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης, δεν αρκεί. Επομένως, μια έξυπνη ζυγαριά μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τον απλό χρήστη όσο και τον φίλο του fitness με αρκετούς τρόπους.

Αρχικά, πέρα από τη μέτρηση του βάρους, ορισμένα μοντέλα διαθέτουν μνήμη στην οποία κρατούν ιστορικό μετρήσεων για να μπορείς με ευκολία να παρακολουθείς την εξέλιξη του βάρους σου. Μερικές υποστηρίζουν και τη δυνατότητα ορισμού στόχου βάρους, οπότε δε χρειάζεται ούτε να σημειώνεις την πρόοδό σου κάπου ούτε να απομνημονεύεις τα νούμερα. Από εκεί κι έπειτα, τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα, καθώς υπάρχουν αρκετές πλέον ζυγαριές που υπολογίζουν τον δείκτη μάζας σώματος, οστική και μυική μάζα, το ποσοστό υγρών στο σώμα σου αλλά και τις θερμίδες σου σε ημερήσια βάση.

Για να το πετύχουν αυτό, συνεργάζονται με το smartphone σου και πιο συγκεκριμένα με μια εφαρμογή. Μέσω αυτής, συμπληρώνεις χρήσιμα δεδομένα τα οποία έπειτα χρησιμοποιεί η ζυγαριά για να σου δώσει απαντήσεις – η δουλειά είναι συνεργατική, με λίγα λόγια.

Activity trackers για να μη χάνεις λεπτομέρεια

Πόσες θερμίδες λαμβάνεις και πόσες «καις» μέσα στη μέρα; Πόσα βήματα κάνεις, τι αποστάσεις διανύεις, κινείσαι αρκετά; Αυτά κι ακόμη περισσότερα είναι αδύνατο να τα μετρήσεις με εύκολο τρόπο, πόσω μάλλον να τα έχεις συγκεντρωμένα σε ένα σημείο – εκτός κι αν προτιμήσεις τη λύση του activity tracker. Πολύ συχνά, ένα activity tracker είναι ιδανικός σύντροφος μιας έξυπνης ζυγαριάς, καθώς μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην “fitness” αλυσίδα.

Ένα activity tracker λειτουργεί διαρκώς, καταγράφοντας σημαντικές πληροφορίες από πληθώρα ενεργειών που κάνεις μέσα στη μέρα, κι έπειτα τα κρατάει για ένα διάστημα στη μνήμη του ενώ αν έχεις εύκαιρο το smartphone σου και την κατάλληλη εφαρμογή, τα δεδομένα επικοινωνούνται σε αυτή άμεσα. Είναι εύκολο, λοιπόν, να κατανοήσει κανείς πόσο ευκολότερα κάνει τα πράγματα ένα activity tracker, καθώς πλέον θα έχεις λεπτομερή στοιχεία για την υγεία σου τα οποία κάλλιστα μπορείς να μοιραστείς με τη ζυγαριά και τούμπαλιν, σχηματίζοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό σου. Και το καλύτερο μέρος, ίσως, είναι πως όλα αυτά γίνονται με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια από μεριάς σου. Καταφέρνοντας να έχεις τόσες πληροφορίες με τόσο λίγο κόπο είναι μια τεράστια επιτυχία κι όταν το ζήσεις, δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα

Είναι πολύ σημαντικό να «γεμίζεις τις μπαταρίες» σου για να ανταπεξέλθεις με ευκολία και χαρά σε όσα επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Από τους πλέον εύκολους τρόπους να το πετύχεις αυτό με ανύπαρκτη ουσιαστικά προσπάθεια, είναι μια συσκευή μασάζ. Πόδια που πονούν ή πιάσιμο στον αυχένα; Γιατί να υποφέρεις αν μπορείς να το λύσεις, με μηδαμινό κόπο; Για παράδειγμα, ενόσω παρακολουθείς το επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς στην τηλεόραση, μπορείς κάλλιστα να έχεις τα πόδια σου επάνω σε μια συσκευή σχεδιασμένη για να κάνει μασάζ στα άκρα και να σε χαλαρώνει.

Αντίστοιχα, μπορείς να προτιμήσεις μια συσκευή σχεδιασμένη για μασάζ σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως ο αυχένας και η μέση που συνήθως είναι βασικοί… «ύποπτοι» μετά από μια κουραστική μέρα. Από την άλλη, ένα υδρομασάζ είναι εξίσου ιδανικό και κάποιοι το προτιμούν έναντι του απλού μασάζ, καθώς πέραν της χαλάρωσης μαλακώνει τα σκληρά σημεία του πέλματος και η ανακούφιση που ακολουθεί είναι ανεκτίμητη. Το μικρό μέγεθος μιας συσκευής μασάζ σημαίνει πως μπορείς να τα αποθηκεύεις εύκολα μετά τη χρήση όπως και να τα έχεις μαζί σου οπουδήποτε στο σπίτι, οπότε όσο εύκολα τα απολαμβάνεις ενόσω κάθεσαι στην πολυθρόνα τόσο εύκολα τα βάζεις στη θέση τους όταν έρθει η ώρα.