Εξελίσσονται όλο και περισσότερο και έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Ο λόγος για τα καλλυντικά με προβιοτικά που έχουν άριστα αποτελέσματα στην επιδερμίδα, και δρουν σε πολλαπλά επίπεδα.

Τι είναι: Συνθέσεις με καλλυντικούς παράγοντες και με ένα σύμπλεγμα από φιλικά βακτήρια τα οποία ισορροπούν το μικροβίωμα της επιδερμίδας.

Ιδιαίτερα χρήσιμα για όσους ζούμε στην πόλη, τα καλλυντικά με προβιοτικά λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τον ρυθμό γήρανσης και κάνουν το δέρμα άτονο και θαμπό.

Παράλληλα φαίνεται ότι συμβάλλουν στη φυσική διαδικασία ανάπλασης και επανόρθωσης κάτι που ωφελεί κάθε τύπο δέρματος, αλλά κυρίως τον ευαίσθητο. Τα καλά βακτήρια που περιέχει το καλλυντικό μας μπορούν να επαναδομήσουν ένα υγιές οικοσύστημα στο δέρμα και να του ξαναδώσουν τη χαμένη λάμψη του.

Εξίσου ευεργετικά είναι σε κάποιες περιπτώσεις ακμής. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι συνθέσεις με λακτοβάκιλλο (που συναντάμε και στο γιαούρτι) είναι αποτελεσματικές ενάντια στην ακμή. Χάρη σε αυτό το πόρισμα, οι επιστήμονες προβλέπουν ο τρόπος αντιμετώπισης της ακμής θα αλλάξει σημαντικά χωρίς τη λήψη αντιβιοτικών αλλά προβιοτικών.

Γιατί να επιλέξω τα καλλυντικά με προβιοτικά

  1. Ενισχύουν τη φυσική άμυνα του δέρματος και μειώνουν τις φθορές που προκαλούν η μόλυνση και το στρες στο κολλαγόνο, την ελαστίνη και τα υγιή κύτταρα.
  2. Επαναφέρουν σε φυσιολογικά επίπεδα την επιδερμική χλωρίδα και συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του pH.
  3. Αναδομούν και ενδυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό, ο οποίος σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα. Έτσι το ξηρό, ευαίσθητο δέρμα, αποκτά ξανά ελαστικότητα, απαλότητα και λάμψη.
  4. Ενισχύουν την άμυνα της ευαίσθητης επιδερμίδας και καταπραϋνουν τους ερεθισμούς.
  5. Προάγουν την ανανέωση των κυττάρων.

Δημιουργήστε το πιο απλό καλλυντικό με προβιοτικά

Σπιτική μάσκα ομορφιάς με γιαούρτι

* 1 κουταλιά σούπας πλήρες γιαούρτι (ιδανικά πρόβειο)

* 1 κουταλιά βιολογικό μέλι

* 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση

Απλώστε το μείγμα σε νωπή, καθαρή επιδερμίδα και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό, και στη συνέχεια απλώστε τον ορό και την κρέμα σας.

Το δέρμα γίνεται λαμπερό και ελαστικό, οι σποραδικές κοκκινίλες και ερεθισμοί καταπραϋνονται ενώ τυχόν σπυράκια σταδιακά μειώνονται.