Με τον αναβρασμό που επικρατεί με τα εμβόλια της Astrazeneca αρκετοί αναρωτιούνται και στην Ελλάδα τι θα γίνει σε περίπτωση που ανασταλεί το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σε αυτό έδωσε απάντηση ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως το ποσοστό των θρομβώσεων είναι πολύ μικρό και ακόμη και αν χρειαστεί να ανασταλεί το εμβόλιο της Astrazeneca στην Ελλάδα, όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση δεν θα έχουν πρόβλημα αν στην δεύτερη δόση χρησιμοποιήσουν ένα άλλο εμβόλιο.

«Σε περίπτωση που έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο με την συγκεκριμένη εταιρία, δεν θα τρέχει τίποτα. Θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο από άλλη εταιρία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης, που πρόσθεσε:

Καθησυχαστικός ο ειδικός

«Η αποτελεσματικότητα μεταξύ δύο διαφορετικών εμβολίων είναι μεγαλύτερη και όχι μικρότερη σύμφωνα με μελέτες της Βρετανίας. Το ίδιο κάνει ουσιαστικά και το Sputnik. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος».

Ο γιατρός δεν δείχνει πάντως να ανησυχεί για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

«Αν υπήρχε θέμα, τότε η Αγγλία θα είχε τεράστιο πρόβλημα γιατί έχει κάνει 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Πρέπει να γίνει μια μελέτη. Ισως υπάρχει πρόβλημα, αλλά πρέπει να το δούμε σωστά και όχι βιαστικά. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι πολύ λίγα σε ποσοστό. Αν αποδειχθεί πως υπάρχει πρόβλημα και είναι συχνότερο, τότε υπάρχει πρόβλημα», σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News