Ανάλαφρη φρέσκια και φυσική είναι η κυρίαρχη τάση στο μακιγιάζ της Ανοιξης. Aς δούμε βήμα-βήμα πώς θα το αντιγράψουμε σύμφωνα με τα λουκ που εμφανίστηκαν στις πασαρέλες  σημαντικών σχεδιαστών όπως η Stella McCartney κ.ά.

Πριν από το μακιγιάζ

Σε αυτό το λουκ η φρέσκια, λαμπερή επιδερμίδα είναι ο πρωταγωνιστής.

Ετσι πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ προετοιμάζουμε την επιδερμίδα:

  1. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας κι εφαρμόζουμε ένα αντιοξειδωτικό booster.
  2. Στη συνέχεια απλώνουμε το αντηλιακό μας, με χρώμα ή χωρίς, προσέχοντας όμως να είναι κατάλληλο ως βάση για το μακιγιάζ. Αν είναι «βαρύ», το μακιγιάζ δε θα διαρκέσει. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούμε προηγουμένως ένα primer κατά της λιπαρότητας.

Στη συνέχεια

-Με ένα λεπτό μολύβι, διορθώνουμε και «γεμίζουμε» τα φρύδια μας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

-Απλώνουμε ταμποναριστά κονσίλερ κάτω από τα μάτια, στα πλαϊνά της μύτης και σε όποια άλλη περιοχή έχει «σκιές». Προαιρετικά χρησιμοποιούμε ένα υγρό σφουγγαράκι εφαρμογής ή ένα ειδικό πινέλο.

– Εφαρμόζουμε το μέικ απ που εξασφαλίζει ανάλαφρη, φυσική κάλυψη. Δεν είναι απαραίτητο να το απλώσουμε σε όλο το πρόσωπο, αλλά στα σημεία που χρειάζονται ομοιομορφία. Συνήθως είναι το κέντρο του προσώπου. Κάνουμε καλό blending ώστε να μην υπάρχει διχρωμία.

-Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα ρουζ φυσικής απόχρωσης ψηλά στα μάγουλα. Για να βρούμε το ιδανικό, παρατηρούμε το χρώμα που παίρνουν τα μάγουλά μας κατά τη διάρκεια της άσκησης και προσπαθούμε να βρούμε μια παρόμοια απόχρωση.

-Με ένα μεγάλο πινέλο απλώνουμε ελάχιστη πούδρα τερακότα στο κόκαλο των ζυγωματικών και στο κόκαλο της μύτης. Αυτό θα χαρίσει μια ζεστή λάμψη, σαν να μας έχει δει ο ήλιος.

– Απλώνουμε highlighter στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών, στο κόκαλο των φρυδιών, στο κέντρο του άνω χείλους και στην εσωτερική γωνία των ματιών.

– Επειτα βάζουμε μια nude καφέ σκιά στο κινητό βλέφαρο και στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων και πλούσιες στρώσεις μάσκαρα.

-Ολοκληρώνουμε με ένα διάφανο λιπ γκλος ή ένα μολύβι χειλιών σε nude απόχρωση.

Ακολουθήστε το στο Google News