Απειροελάχιστος είναι ο κίνδυνος για όσους εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, διαβεβαιώνει, το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Χρούσος.

Αναφερόμενος στον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σχετικά με το συγκεκριμένο εμβόλιο και τον κίνδυνο θρομβώσεων, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος σε σχέση με τα οφέλη του εμβολιασμού.

Όπως εξήγησε, σε όλα τα εμβόλια υπάρχει ο κίνδυνος των παρενεργειών και ειδικά των θρομβώσεων όπως αναφέρει η βιβλιογραφία. Το ίδιο όμως ισχύει ακόμη και για τα εμβόλια της γρίπης και της ιλαρά.

Συμπλήρωσε δε πως ο απειροελάχιστος κίνδυνος των θρομβώσεων, υπάρχει και για τους άλλους τύπους των εμβολίων κατά του κοροναϊού που χρησιμοποιούνται.

Ο κ. Χρούσος, είπε στον ΑΝΤ1, πως μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει περίπου 300.000 εμβολιασμοί στη χώρα μας με το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει καταγραφεί μόλις ένα σχετικό περιστατικό.

Άλλωστε τα περιστατικά αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, αρκεί όποιος έχει συμπτώματα να πάει αμέσως σε νοσοκομείο. Εξήγησε δε, πως στατιστικά τις περισσότερες πιθανότητες για τη δημιουργία θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό, έχουν οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.