Το εύκολο και πετυχημένο πεντικιούρ στο σπίτι είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Όχι μόνο γιατί κάνει τα πόδια μας όμορφα και περιποιημένα αλλά γιατί μας ανακουφίζει και μας ξεκουράζει. Ας δούμε ποια είναι τα 8 βήματα για να απολαμβάνουμε την τέλεια θεραπεία πεντικιούρ στην άνεση του σπιτιού μας, την ώρα που βλέπουμε τηλεόραση.

Tip: Η ιδανική ώρα για πεντικιούρ είναι το βράδυ, πριν ξαπλώσουμε προκειμένου να απορροφηθούν καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά.

-Γεμίζουμε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέτουμε άλατα καθώς και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας που τονώνει, ή λιβάνι που έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

-Μουλιάζουμε τα πόδια 15’ – 20’, ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι τα πέλματά μας.

-Τώρα μπορούμε να κόψουμε και να δώσουμε σχήμα στα νύχια μας με ευκολία.

– Χρησιμοποιούμε τη ράσπα, την πιο τραχιά πλευρά της για να διώξουμε τις σκληρύνσεις. Στη συνέχεια ξαναπερνάμε τα ίδια σημεία με την πιο λεία πλευρά της ράσπας. Ετσι θα λειάνουμε το δέρμα.

-Στη συνέχεια, με ένα ξύλινο στικ, σπρώχνουμε τα πετσάκια των νυχιών προς τα πίσω. Ετσι θα καθαρίσει το νύχι και θα μεγαλώσει η επιφάνειά του, ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να εφαρμόσουμε αργότερα το βερνίκι.

–  Εφαρμόζουμε στα πόδια και τα πέλματα ένα scrub και κάνουμε μασάζ για ένα λεπτό σε κάθε πόδι. Οι κόκκοι του θα κάνουν ακόμα πιο λεία την περιοχή και επιπλέον το μασάζ θα τα ξεκουράσει.

Για την ενυδάτωση

-Απλώνουμε ένα θρεπτικό λαδάκι γύρω από τα νύχια και κάνουμε μασάζ για να απορροφηθεί.

–  Στη συνέχεια εφαρμόζουμε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ποδιών. Τώρα που έχουμε απολεπίσει την περιοχή, τα θρεπτικά συστατικά της θα διεισδύσουν πιο βαθιά ώστε να αποκτήσουμε βελούδινο αποτέλεσμα.

Η περιποίηση τελείωσε. Τώρα αν θέλουμε, προχωράμε στην εφαρμογή του βερνικιού.

– Περνάμε τα νύχια με λίγο ξεβαφτικό για να απομακρύνουμε τα έλαια από την κρέμα.

-Απλώνουμε μία βάση που θα προστατεύσει τα νύχια από τις χρωστικές του βερνικιού.

– Αν τα δάχτυλα των ποδιών μας δεν είναι ίσια, βάζουμε το ειδικό λαστιχάκι ανάμεσά τους.

– Περνάμε δυο στρώσεις βερνίκι και το top coat για φινίρισμα.

-Για να στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα το αποτέλεσμα, ρίχνουμε σε κάθε νύχι από μία σταγόνα ειδικής σύνθεσης.