Είτε πρόκειται για υγρά eyeliners, τζελ ή μολύβια, διαφορετικοί τύποι ματιών eyeliner μπορούν να δώσουν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων, αμυγδαλωτών και ανυψωμένων ματιών. Η εφαρμογή του eyeliner δεν είναι βέβαια ίδια για όλους, καθώς, τα σχήματα ματιών αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για να μάθετε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους εφαρμογής eyeliner για διαφορετικά σχήματα ματιών, επαγγελματίες μακιγιέρ διασημοτήτων μοιράζονται τα μυστικά τους.

Εφαρμογή σε αμυγδαλωτά μάτια

Για αυτόν τον τύπο ματιών μπορείτε εύκολα να σχεδιάζετε με μολύβι το περίγραμμα κι έπειτα να περνάτε με κάποιο υγρό ή τζελ eyeliner για σίγουρα αποτελέσματα. Δεν χρειάζονται υπερβολές, απλώς τραβήξτε κατά μήκος του άνω βλεφάρου και φτερά ελαφρά στο εξωτερικό άκρο.

Εφαρμογή σε “hooded eyes”

Το χαρακτηριστικό των “ματιών με κουκούλα” είναι πως έχουν συνήθως έντονο οστό φρυδιών και “βαθιά πτυχή”, κάνοντας τα μάτια να φαίνονται μικρότερα και όταν το μάτι είναι ανοιχτό, το εσωτερικό βλέφαρο συνήθως εξαφανίζεται.

Εδώ καλό είναι να χρησιμοποιείται υγρό eyeliner σε συνδυασμό με σκιά, και να αποφεύγεται το πολύ σκούρο χρώμα. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεσαία ή φωτεινή σκιά πάνω από το καπάκι του ματιού. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ανοίγετε τα μάτια σας, δείχνει πολύ καλύτερα το χρώμα

Επαγγελματική συμβουλή: “Κοιτάξτε ευθεία στον καθρέφτη ενώ κάνετε μακιγιάζ των ματιών γιατί όταν κοιτάζετε προς τα κάτω ή τα μάτια σας είναι κλειστά, καταλήγετε να βάζετε το μεγαλύτερο μέρος του χρώματος στο βλέφαρο σας, αλλά όταν ανοίγετε τα μάτια σας, τα περισσότερα το χρώμα δε θα φαίνεται κάν”, λέει η makeup artist, Qunyh.

Στρογγυλά μάτια

Το να εντοπίσετε αν έχετε στρογγυλά μάτια είναι το αντίθετο από την αναγνώριση των ματιών σε σχήμα αμυγδάλου – θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τα λευκά των ματιών σας κάτω από την ίριδα σας, εξηγεί ο καλλιτέχνης μακιγιάζ, Terrell Mullin.

Το να έχει κάποιος τέτοιο σχήμα ματιών προσδίδει τεράστια ευελιξία, καθώς μπορούν να υποστηρίξουν πάρα πολλές εμφανίσεις, ανεξάρτητα από το eyeliner που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν. “Αν θέλετε να επιμηκύνετε το μάτι, μπορείτε απλά να κάνετε ένα παραδοσιακό “μάτι γάτας” και να εφαρμόσετε το eyeliner προς τα πάνω και να επεκτείνετε στη γωνία του ματιού για ένα πιο τολμηρό αποτέλεσμα.

Συμβουλές για καθοδικά μάτια

Το eyeliner για αυτό το σχήμα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανύψωση του ματιού, γι ‘αυτό ο makeup artist Mullin συνιστά να εφαρμόζει μόνο μια λεπτή γραμμή υγρού eyeliner στο πάνω καπάκι.

Eyeliner για μεγάλα μάτια

Για να μάθετε αν έχετε μεγάλα μάτια, μετρήστε το μήκος κάθε ματιού. Στη συνέχεια, μετρήστε την απόσταση μεταξύ των ματιών σας. Εάν ο αριθμός μεταξύ των ματιών σας είναι μεγαλύτερος από το μήκος ενός ματιού, τότε έχετε μεγάλα μάτια.

Για να προσθέσει διάσταση σε μεγάλα μάτια, η τοποθέτηση του eyeliner είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Καλύτερα να το εφαρμόσετε στην εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων και να το ξεθωριάσετε προς το κέντρο του ματιού. Θα συμβάλει στη δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι τα μάτια είναι πιο κοντά.

Η επένδυση της άνω εσωτερικής γραμμής των βλεφαρίδων με σκούρο χρώμα προσθέτει επίσης βάθος και ένταση σε αυτόν τον τύπο ματιών.