Ισως πλέον να μην τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή λόγω της μάσκας, όμως τα χείλη και μάλιστα τα καλοσχηματισμένα κόκκινα χείλη ήταν και θα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά διαχρονικά χαρακτηριστικά του μακιγιάζ. Η δε ανοιξιάτικη τάση τα θέλει βελούδινα και ματ. Για να δούμε αναλυτικά τα βήματα για να τα αποκτήσουμε.

Extra tip: Αν τα μαλλιά σας έρχονται σε αντίθεση με την επιδερμίδα σας, για παράδειγμα έχετε μαύρα μαλλιά και  ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, τότεμη διστάσετε να δοκιμάσετε τις έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, οι οποίες θα δείχνουν πολύ εντυπωσιακές.

Τα βήματα

1.Σχεδιάζουμε το περίγραμμα με ένα κόκκινο μολύβι χειλιών.

2. Προσέχουμε ώστε η εφαρμογή να είναι ακριβείας. Το κόκκινο δε συγχωρεί τα λάθη. Γι’ αυτό, είτε το εφαρμόζουμε με πινελάκι είτε κατευθείαν από τη συσκευασία του, πρέπει να έχουμε σταθερό χέρι.

3. Αν παρόλα αυτά κάνουμε κάποιο λάθος, δεν σβήνουμε το σημείο με το δάχτυλο γιατί θα κάνουμε μουντζούρα. Αντιθέτως, το καμουφλάρουμε με κονσίλερ.

4. Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε πιο θερμή την απόχρωση του κραγιόν μας, απλώνουμε από πάνω ένα χρυσαφί γκλος. Αντίθετα για να γίνει πιο ψυχρή, προσθέτουμε ένα γκλος με μπλε βάση.

5. Τοποθετούμε ένα λεπτό χαρτομάντιλο πάνω στα χείλη και από πάνω περνάμε με ένα πινέλο μια πούδρα σταθεροποίησης. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε μια δεύτερη στρώση κραγιόν.

6. Για να μην λερώσει τα δόντια μας, κάνουμε το εξής κόλπο: Αφού το απλώσουμε, βάζουμε τον δείκτη στο στόμα, πιέζουμε τα χείλη και τον τραβάμε προς τα έξω. Η κίνηση αυτή θα παρασύρει την περιττή ποσότητα των χρωστικών του κραγιόν πάνω στο δάχτυλο.

Τι να προσέξουμε

-Αποφεύγουμε τις σκούρες, κόκκινες αποχρώσεις (δαμασκηνί, μπορντό) αν έχουμε λεπτά χείλη, γιατί τα κάνουν να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά.

– Δεν τονίζουμε τα μάτια μας. Μια μπεζ σκιά, λεπτό eyeliner και μαύρη μάσκαρα είναι αρκετά για ένα κομψό λουκ.