Tα γονίδια σας και η ηλικία σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του δέρματός σας, ωστόσο οι συνήθειες σας είναι επίσης καθοριστικές. Εστιάζοντας λοιπόν στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας και υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, είναι θέμα χρόνου να δείτε βελτίωση στην κατάσταση του δέρματός σας. Για να δείτε το δέρμα σας ανανεωμένο και πιο λαμπερό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Υπέροχο δέρμα σε 7 βήματα

1ο βήμα – Εντάξτε στην skincare ρουτίνα σας την απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητο βήμα στη ρουτίνα περιποίησής σας, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, που κάνουν θαμπή την όψη σας, διώχνει το σμήγμα από τους πόρους και επιταχύνει την ανανέωση της επιδερμίδας. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε με τη συχνότητά της, γιατί μπορεί να τραυματίσετε την επιδερμίδα σας. Αν λοιπόν η επιδερμίδα σας είναι ανθεκτική, 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, ενώ αν είναι ξηρή και ευαίσθητη, τότε 1 φορά στις 10 περίπου ημέρες είναι ό,τι πρέπει.

2ο βήμα – Ενυδατωθείτε εκ των έσω

Το δέρμα σας αποτελείται κατά 30% από νερό, επομένως όταν ο οργανισμός σας αφυδατώνεται, το δέρμα σας γίνεται πιο τραχύ και χάνει την ελαστικότητα και τη ζωντάνια του. Η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών είναι 2 λίτρα για τις γυναίκες, επομένως φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

3ο βήμα – Καθαρίστε σχολαστικά το πρόσωπό σας

Ο καθαρισμός του προσώπου σας πρέπει απαραιτήτως να γίνεται πρωί και βράδυ: το πρωί για να απομακρύνετε το σμήγμα, τα υπολείμματα της βραδινής κρέμας και τα βακτήρια που δημιουργούνται ενώ κοιμάστε, το βράδυ για να αφαιρείτε το μέικ απ, τη σκόνη και τους ρύπους της ημέρας. Διαλέξτε το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και τοποθετήστε το στον νιπτήρα για να σας υπενθυμίζει αυτήν την πολύτιμη ρουτίνα.

4ο βήμα – Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο

Ακόμα κι αν έξω έχει συννεφιά, ακόμα κι αν το δέρμα σας είναι σκουρόχρωμο και ανθεκτικό, προτού βγείτε από το σπίτι πρέπει να φοράτε απαραιτήτως αντηλιακό. Έτσι, πολύ γρήγορα θα δείτε την όψη σας να γίνεται πιο λαμπερή, ενώ μακροπρόθεσμα προστατεύετε το δέρμα σας από τη φωτογήρανση και τις κηλίδες, τις ρυτίδες και τη χαλάρωση που αυτή συνεπάγεται.

5ο βήμα – Ξεκινήστε να γυμνάζεστε

Όταν γυμνάζεστε, η κυκλοφορία του αίματός σας βελτιώνεται, γεγονός που βελτιώνει την κυκλοφορία οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών σε όλο το σώμα σας -συμπεριλαμβανομένου του δέρματός σας- και τελικά οδηγεί σε λαμπερή επιδερμίδα. Ξεκινήστε λοιπόν να αυξάνετε τη σωματική σας δραστηριότητα με μια ήπια μορφή γυμναστικής, για παράδειγμα με μισή ώρα χαλαρό περπάτημα κάθε ημέρα.

6ο βήμα – Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ψάρια και παράλληλα προσπαθήστε να αποφεύγετε τους πολλούς καφέδες, την υπερβολική ζάχαρη, το πολύ αλκοόλ, αλλά και το junk food, καθώς αφυδατώνουν το δέρμα και γερνούν τους ιστούς.

7ο βήμα – Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος όχι μόνο μειώνει τους μαύρους κύκλους και χαρίζει πιο ξεκούραστη όψη, αλλά παράλληλα ενισχύει την ανάπλαση της επιδερμίδας και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Για να αποκομίσετε τα σημαντικά αυτά οφέλη, προσπαθήστε να κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε νύχτα.