Οι βαφές, το πιστολάκι, τα προϊόντα styling και η περιβαλλοντική μόλυνση μπορεί να αφήσουν τα μαλλιά μας αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τους προσφέρουμε το detox που τόσο έχουν ανάγκη;

Πώς θα κάνουμε αποτοξίνωση στα μαλλιά μας;

*Θρέψη

Τροφοδοτούμε το τριχωτό με υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που του λείπουν, εφαρμόζοντας βοτανικά εκχυλίσματα, βιταμίνες, λιπαρά οξέα και ιαματικές ουσίες που διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία.

Ανακατεύουμε από μία κουταλιά της σούπας έλαιο χοχόμπα, καστορέλαιο και λάδι καρύδας. Απλώνουμε το μείγμα στις ρίζες των μαλλιών και στο τριχωτό, κάνοντας ήπιο μασάζ με τις άκρες των δακτύλων, ώστε να ενεργοποιήσουμε την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσουμε τα συστατικά των ελαίων να απορροφηθούν καλύτερα. Έπειτα τυλίγουμε το κεφάλι μας με μια ζεστή, νωπή πετσέτα και περιμένουμε για 20 λεπτά μέχρι να λουστούμε.

*Βαθύς καθαρισμός

Χρησιμοποιούμε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, ώστε να απομακρύνουμε ρύπους, νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling.

Χτενίζουμε τα μαλλιά μας προτού τα βρέξουμε, ώστε να διευκολύνουμε την απομάκρυνση της σκόνης, του σμήγματος και των νεκρών κυττάρων. Προτού εφαρμόσουμε το σαμπουάν, βρέχουμε πολύ καλά τα μαλλιά και το τριχωτό. Όσο λουζόμαστε, εστιάζουμε στο τριχωτό, στη γραμμή των μαλλιών και στον αυχένα όπου «κρύβονται» σκόνη και  ιδρώτας. Κάνουμε απαλό, κυκλικό μασάζ με τα δάχτυλα για μερικά λεπτά και έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει εντελώς ο αφρός από το τριχωτό και από τις ρίζες ως τις άκρες των μαλλιών.

Μία φορά την εβδομάδα, προτού λουστούμε ξεπλένουμε τα μαλλιά μας με μια κούπα λευκό ξίδι ή μηλόξιδο, ώστε να απομακρύνουμε τους ρύπους και τα ίχνη από τα προϊόντα μαλλιών.

*Ενυδάτωση

Ενυδατώνουμε τα μαλλιά μας με ένα conditioner ή μάσκα που περιέχει αιθέρια έλαια και πρωτεΐνες. Μάλιστα, μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας, σπιτική θεραπεία ενυδάτωσης. Λιώνουμε μισό ώριμο αβοκάντο και το ανακατεύουμε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Απλώνουμε το μείγμα στα μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες. Τυλίγουμε το κεφάλι με μια ζεστή πετσέτα, αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε.

*Ξεκούραση

Για λίγες ημέρες αποφεύγουμε το πιστολάκι, τα εργαλεία θερμότητας και τα προϊόντα styling με οινόπνευμα, parabens, ορυκτέλαια και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Κάνουμε λοιπόν μια μίνι αποτοξίνωση από το καθημερινό styling που αφήνει υπολείμματα στα μαλλιά και προτιμάμε τα προϊόντα περιποίησης. Για παράδειγμα, αντί για τζελ ή λακ, χρησιμοποιούμε ένα ειδικό λαδάκι θρέψης.