Εστω και αν δεν είμαστε εξασκημένες στο κομμάτι του μακιγιάζ, υπάρχουν τρόποι να επιτύχουμε ένα τέλειο λουκ, εφάμιλλο με εκείνο των επαγγελματιών και κυρίως χωρίς να δυσκολευτούμε. Ακούγεται παράξενο; Κι όμως. Οι παρακάτω κινήσεις καθώς και μερικά απλά αντικείμενα που μεταμορφώνονται σε χρήσιμα εργαλεία είναι όλα κι όλα αυτά που χρειαζόμαστε για να τα καταφέρουμε.

Makeup Tip #1:

Ζεσταίνουμε τη μύτη του μολυβιού για να γίνει πιο μαλακό

Είναι γεγονός ότι τα μολύβια του μακιγιάζ απλώνονται καλύτερα όταν είναι πιο μαλακά. Αν λοιπόν διαπιστώσουμε ότι δεν γλιστράει στο δέρμα και δεν γράφει καλά, τότε κάνουμε το εξής: Μαλακώνουμε τη μύτη του με έναν αναπτήρα, όχι για πολύ, για 1-2 δευτερόλεπτα. Το αφήνουμε να κρυώσει, το δοκιμάζουμε στο χέρι μας για να βεβαιωθούμε ότι έχει την κατάλληλη θερμοκρασία και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε. Το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

Makeup Tip #2:

Εφαρμόζουμε ένα άσπρο μολύβι στην επάνω γραμμή του βλεφάρου για να αναδείξουμε τη σκιά

Μας αρέσουν οι διακριτικές, γήινες σκιές αλλά συνήθως γίνονται ένα με τον τόνο της επιδερμίδας μας και δεν φαίνονται όπως θα θέλαμε. Για να τις κάνουμε πιο ζωηρές, «γεμίζουμε» με λευκό μολύβι το κινητό βλέφαρο. Για να γλιστράει καλύτερα το μολύβι, ακολουθούμε το παραπάνω tip. Επειτα εφαρμόζουμε τη σκιά της αρεσκείας μας. Το λευκό χρώμα θα λειτουργήσει σαν καμβάς ώστε να αποτυπωθεί πιστά κάθε απόχρωση σκιάς.

Makeup Tip #3:

Για ένα πετυχημένο cat eye εφέ σχεδιάζουμε πρώτα τη μύτη που προεξέχει.

Η εφαρμογή του eyeliner δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Θέλει αρκετή εξάσκηση και υπομονή μέχρι να πετύχει και επίσης χρειάζεται να πειραματιστούμε για να βρούμε το σωστό σχήμα cat eye που θα κολακεύει τα μάτια μας. Για να το ανακαλύψουμε πιο εύκολα, σχεδιάζουμε την εξωτερική γραμμή. Στη συνέχεια αποφασίζουμε πόσο πάχος θέλουμε να έχει. Αφού καταλήξουμε στο σχήμα, κάνουμε την ίδια γραμμή και στο άλλο μάτι προσέχοντας να είναι συμμετρική. Επειτα γεμίζουμε το σχέδιο, ξεκινώντας από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία του βλεφάρου.

Makeup Tip #4:

Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για την τέλεια γραμμή eyeliner

Αν δεν έχουμε σταθερό χέρι και δυσκολευόμαστε με το παραπάνω tip, επιστρατεύουμε ένα κουτάλι ως στένσιλ. Αρχικά χρησιμοποιούμε την ίσια λαβή του για να κάνουμε την εξωτερική γραμμή. Μετά τοποθετούμε την καμπύλη πλευρά του κουταλιού στην εξωτερική γωνία του βλεφάρου με κλίση τέτοια ώστε να ενώνεται με την άκρη της εξωτερικής γραμμής. Γεμίζουμε το κενό και αυτό ήταν! Πολύ πιο εύκολη μέθοδος για εγγυημένο αποτέλεσμα.

Makeup Tip #5:

Φτιάχνουμε πετυχημένα smoky eyes σχεδιάζοντας ένα hashtag

Ακούγεται περίεργο αλλά πραγματικά εξασφαλίζει το σωστό λουκ. Επειδή τα αγαπημένα μας smokey eyes είναι πολύ εύκολο να μουτζουρωθούν, χρησιμοποιούμε ένα primer ματιών. Στη συνέχεια, με ένα μαλακό μολύβι σχεδιάζουμε διαγώνια στην επάνω εξωτερική γωνία του κινητού βλεφάρου ένα hashtag. Επειτα κάνουμε blending με ένα μαλακό σφουγγαράκι ή ένα πινέλο ματιών. Ετσι θα εξασφαλίσουμε ομοιόμορφο συμμετρικό αποτέλεσμα και στα δύο μάτια. Επιπλέον, έτσι το μακιγιάζ μας δεν θα γίνει έντονο ή υπερβολικό.

Makeup Tip #6:

Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι ως εργαλείο προστασίας από τη μάσκαρα

Να που το κουτάλι έχει παραπάνω από μία χρήσεις. Σε αυτή την περίπτωση μας απαλλάσσει από τις ανεπιθύμητες μουτζούρες που αφήνει η μάσκαρα στα βλέφαρα. Τοποθετούμε το κουτάλι στο κινητό βλέφαρο έτσι ώστε να το «αγκαλιάζει». Ετσι μπορούμε άφοβα να απλώσουμε όσες στρώσεις μάσκαρα θέλουμε από τις ρίζες προς τις άκρες των βλεφαρίδων, αφού το βουρτσάκι θα αφήνει τα κατάλοιπα πάνω στην επιφάνεια του κουταλιού. Θα ενθουσιαστείτε κι εσείς όταν το δοκιμάσετε.

Makeup Tip #7:

Μαλακώνουμε τη μάσκαρα με το υγρό για φακούς επαφής

Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιούμε μια μάσκαρα μέχρι 3 μήνες και στη συνέχεια να την αντικαθιστούμε. Ετσι πετυχαίνουμε το μάξιμουμ οπτικό αποτέλεσμα και παράλληλα αποφεύγουμε τυχόν ερεθισμούς. Ωστόσο, αν μέσα σε αυτό το διάστημα, η μάσκαρα έχει στεγνώσει, ρίχνουμε στο δοχείο της 1-2 σταγόνες διάλυμα για τους φακούς επαφής. Ετσι θα ανακτήσει τη ρευστή της υφή και θα εφαρμόζεται καλύτερα.

Makeup Tip #8:

Κάνουμε πιο πυκνές τις βλεφαρίδες με μια διάφανη πούδρα (translucent powder)

Ποια δεν θέλει να έχει φυσικές, εντυπωσιακές, γυριστές και έντονες βλεφαρίδες; Για να το πετύχουμε: Απλώνουμε μία στρώση μαύρης μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Στη συνέχεια τις περνάμε με μια διάφανη πούδρα και εφαρμόζουμε άλλη μία πλούσια στρώση μάσκαρα. Τα σωματίδια της πούδρας θα ενσωματωθούν στη βλεφαρίδα αυξάνοντας απίστευτα τον όγκο και το μήκος της.

Makeup Tip #9:

Σταθεροποιούμε το κραγιόν με ένα χαρτομάντιλο και πούδρα

Το κραγιόν που ξεθωριάζει ή αφήνει τα ίχνη του στο φλιτζάνι του καφέ είναι ένα φαινόμενο που συχνά μας ενοχλεί. Για να ξενοιάσουμε και να αποκτήσουμε αναλλοίωτο αποτέλεσμα για αρκετές ώρες, χρειαζόμαστε ένα χαρτομάντιλο και μια διάφανη πούδρα. Απλώνουμε το κραγιόν μας ως συνήθως. Ξεδιπλώνουμε το χαρτομάντιλο ώστε να είναι μονό φύλλο και το ακουμπάμε στα χείλη μας, καλύπτοντάς τα. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη διάφανη πούδρα. Το χαρτομάντιλο θα συγκρατήσει τόση ποσότητα πούδρας όση χρειάζεται προκειμένου να εμποδίσει τις χρωστικές του κραγιόν να «λιώσουν» χαλώντας το περίγραμμα. Aπλώνουμε και δεύτερη στρώση κραγιόν και ταμπονάρουμε κανονικά με το χαρτομάντιλο.

Makeup Tip #10:

Χαρίζουμε φωτεινότητα στην όψη μας κάνοντας ένα ανάποδο τρίγωνο κάτω από τα μάτια, με ένα κονσίλερ

Εδώ οι γνώμες διίστανται. Κάποιες θεωρούν ότι είναι υπερβολικό, άλλες πάλι – κυρίως youtubers – ορκίζονται σε αυτό το τρικ. Δεν έχουμε παρά να το δοκιμάσουμε και να δούμε αν μας ταιριάζει. Ετσι σχεδιάζουμε με το κονσίλερ ένα ανάποδο τρίγωνο. Η βάση του είναι παράλληλη με το κάτω βλέφαρο και η κορυφή του φτάνει μέχρι το πλαϊνό κάτω μέρος της μύτης. Στη συνέχεια, με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι κάνουμε blending.

Απαραίτητη προϋπόθεση: Εχουμε εφαρμόσει προηγουμένως μια ενυδατική βάση στο πρόσωπό μας, προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν.

Makeup Tip #11:

Κάνουμε σωστό contouring με τη λαβή ενός πινέλου

Το έντονο contouring έχει φύγει από τη μόδα. Οχι όμως, τα καλοσμιλεμένα ζυγωματικά. Για να τα τονίσουμε, πρέπει να τοποθετήσουμε το bronzer στα σωστά σημεία. Ωστόσο αυτά διαφέρουν στον καθένα, ανάλογα με τη δομή των οστών και τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου. Για να βρούμε λοιπόν ποια είναι η κατάλληλη περιοχή εφαρμογής του bronzer, κάνουμε τα εξής: Τοποθετούμε ένα μολύβι ή τη λαβή ενός πινέλου ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά μας (εκεί που κάνει ένα βαθούλωμα το οστό). Αυτή είναι και η σωστή γωνία για το πρόσωπό μας. Στη συνέχεια απλώνουμε το bronzer με το πινέλο για contouring και στη συνέχεια κάνουμε καλό blending για να μαλακώσει και να γίνει φυσικό το αποτέλεσμα.