Μόλις βάψαμε τα μαλλιά μας και το αποτέλεσμα είναι αυτό που επιθυμούσαμε. Για να το διατηρήσουμε όμορφο, λαμπερό και ζωηρό, ακολουθούμε τα παρακάτω tips και αποφεύγουμε κάποιους παράγοντες που το αλλοιώνουν.

Ας μάθουμε πώς θα τους εξουδετερώσουμε καθώς και όλα όσα  πρέπει να εφαρμόσουμε για να εξασφαλίσουμε το τέλειο αποτέλεσμα:

-Μετά τη βαφή, περιμένουμε τουλάχιστον δυο μέρες πριν τα λούσουμε ξανά, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι οι χρωστικές της βαφής έχουν σταθεροποιηθεί.

-Αποφεύγουμε το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, το οποίο εκτός από ρύπους και υπολείμματα στάιλινγκ, απομακρύνει και τη βαφή.

-Προτιμάμε το χλιαρό νερό για το λούσιμο,και όχι το ζεστό. Κι αυτό γιατί ανοίγει τα λέπια της τρίχας, με αποτέλεσμα να φεύγουν οι χρωστικές. Ετσι το χρώμα ξεθωριάζει σταδιακά, χάνοντας την ένταση και τη ζωντάνια του.

– Υιοθετούμε την ιδανική διαδικασία περιποίησης που είναι η εξής: Λουζόμαστε με χλιαρό νερό και ταμπονάρουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα, Στη συνέχεια, απλώνουμε μια μάσκα και ξεπλένουμε με όσο πιο δροσερό νερό αντέχουμε, το οποίο θα σφραγίσει τις χρωστικές και τις θρεπτικές ουσίες στην τρίχα. Τα προϊόντα περιποίησης  για βαμμένα μαλλιά θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στη διάρκεια της βαφής.

-Καλό είναι να μη λουζόμαστε καθημερινά. Μια λύση για να φρεσκάρουμε τα μαλλιά μας μέχρι το επόμενο λούσιμο είναι το dry shampoo. Ψεκάζουμε τις ρίζες από απόσταση 30 εκατοστών, περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα για να δράσει δύο λεπτά και συνεχίζουμε με το χτένισμά μας.

– Ο ήλιος προκαλεί οξείδωση και διαβρώνει την τρίχα,  ξεθωριάζοντας τον τόνο της.  Γι’ αυτό όταν βρισκόμαστε πολλή ώρα στον ήλιο, χρησιμοποιούμε ειδικό αντηλιακό που περιβάλλει τα μαλλιά με ένα προστατευτικό φιλμ.

-Όταν κάνουμε στάιλινγκ με εργαλεία θερμότητας, εφαρμόζουμε απαραιτήτως ένα προϊόν θερμοπροστασίας.  Τέλος, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε πρέσα ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες, βεβαιωνόμαστε ότι είναι εντελώς στεγνά.