Ακολουθούμε βήμα-βήμα τις οδηγίες για να αποκτήσουμε εύκολα την πιο διαχρονική τάση του μακιγιάζ για τη σεζόν άνοιξη / καλοκαίρι. Το μπρονζέ λουκ. Εδώ πρωταγωνιστεί η λεία, λαμπερή επιδερμίδα, γι’ αυτό πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ μας, ποντάρουμε στην κατάλληλη προετοιμασία της.

Η κατάλληλη προετοιμασία

Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας κι εφαρμόζουμε έναν αντιοξειδωτικό ορό και στη συνέχεια ένα primer. Αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, επιλέγουμε μία σύνθεση κατά της λιπαρότητας και των διεσταλμένων πόρων. Αντίθετα, αν έχουμε κανονικό ή ξηρό τύπο, απλώνουμε ένα primer λάμψης ή μια ενυδατική με χρώμα και αντηλιακό δείκτη. Μια άλλη πολύ καλή ιδέα είναι το αντηλιακό με χρώμα που συνδυάζει την υψηλή προστασία με το ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Μπρονζέ λουκ με γυαλάδες: Η διαδικασία

Bήμα 1ο: Απλώνουμε ταμποναριστά κονσίλερ κάτω από τα μάτια καθώς και στα πλαϊνά της μύτης. Προαιρετικά χρησιμοποιούμε ένα υγρό σφουγγαράκι εφαρμογής σε σχήμα αβγού.

Βήμα 2ο: Με ένα μεγάλο πινέλο απλώνουμε μία μπρονζέ πούδρα στο κόκαλο των ζυγωματικών, στο κόκαλο της μύτης και γύρω από τη γραμμή των μαλλιών.

Βήμα 3ο: Τοποθετούμε ένα κρεμώδες ρουζ σε φυσική απόχρωση ψηλά στα μάγουλα. Η ιδανική απόχρωση μοιάζει με εκείνη που αποκτούμε όταν κοκκινίζουμε.

Βήμα 4ο: Με ένα λεπτό μολύβι ένα τόνο πιο ανοιχτό από το χρώμα των φρυδιών μας, διορθώνουμε και «γεμίζουμε» το σχήμα τους. Ετσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο  φυσικό.

Βήμα 5ο: Εφαρμόζουμε ένα διάφανο highlighter σε μορφή στικ στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών, στο κόκαλο των φρυδιών, στο κέντρο του άνω χείλους και στην εσωτερική γωνία των ματιών. Οι συγκεκριμένες περιοχές αντανακλούν το φως και κάνουν την επιδερμίδα να ακτινοβολεί.

Βήμα 6ο:  Απλώνουμε μια μπρονζέ ή ιριδίζουσα κεραμιδί σκιά στο κινητό βλέφαρο και στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων. Εναλλακτικά, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, χρησιμοποιούμε eyeliner σε παστέλ χρώμα, όπως ροζ ή λιλά.

Βήμα 7ο: Δίνουμε έμφαση στις βλεφαρίδες μας με πλούσιες στρώσεις από μαύρη μάσκαρα. τοποθετούμε και μάσκαρα.

Βήμα 8ο: Η τελευταία πινελιά στο λουκ είναι ένα κραγιόν ή ένα γκλος σε nude απόχρωση.

Tip: Για ακόμα μεγαλύτερη αντηλιακή προστασία, επιλέγουμε μία μπρονζέ πούδρα με αντηλιακό δείκτη.