Αν δεν χαρίζετε στα μαλλιά σας την περιποίηση που χρειάζονται καθώς μακραίνουν, οι άκρες τους θα καταλήξουν να είναι ταλαιπωρημένες και να χρειάζονται κούρεμα. Μιας και η ψαλίδα δεν μπορεί να «θεραπευτεί» αλλά μόνο να κοπεί, είναι σημαντικό να φροντίζετε τα μαλλιά σας έτσι ώστε να μη φτάνουν στο σημείο να εμφανίζουν σπασμένες άκρες. Άλλωστε, ποιος ο λόγος να μακραίνετε τα μαλλιά σας αν δεν είναι υγιή και λαμπερά; Ακολουθήστε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές για μακριά μαλλιά που λάμπουν από υγεία.

Οδηγός περιποίησης για μακριά μαλλιά

#1 Αποφύγετε τις χημικές επεξεργασίες (π.χ. βαφή, ντεκαπάζ), οι οποίες τείνουν να επιβαρύνουν την υγεία της τρίχας.

#2 Επιλέξτε σαμπουάν με μαλακτικές ιδιότητες, που έχουν σχεδιαστεί ενάντια στο σπάσιμο της τρίχας και τις φθορές.

#3 Μη λούζεστε με καυτό νερό, γιατί θαμπώνει την επιφάνεια της τρίχας.

#4 Μετά το λούσιμο, φροντίστε να απλώνετε στα μαλλιά σας ένα leave in conditioner, δηλαδή μία θρεπτική, μαλακτική σύνθεση που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

#5 Περιορίστε τη χρήση των εργαλείων styling που εκπέμπουν θερμότητα. Πριν από τη χρήση τους, εφαρμόστε απαραιτήτως κάποιο προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

#6 Προμηθευτείτε μία χτένα καλής ποιότητας και ειδική για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών. Ξεκινήστε βουρτσίζοντας από κάτω προς τα πάνω, διαφορετικά είναι πιο πιθανό να αφαιρέσετε τρίχες σας στην προσπάθειά σας να λύσετε τους κόμπους. Επίσης, μη χτενίζεστε όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμη βρεγμένα, γιατί τότε σπάνε ευκολότερα.

#7 Μία με δυο φορές την εβδομάδα, απλώστε στα μαλλιά σας μια θρεπτική μάσκα που θα ενυδατώσει εντατικά τα μαλλιά ως τις άκρες τους.

#8 Μην ξεχνάτε να κόβετε ελάχιστα τις άκρες κάθε 1-2 μήνες για να απομακρύνετε την ψαλίδα. Όσο κι αν θέλετε να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σας, το τριμάρισμα είναι απαραίτητο προκειμένου να παραμένουν όμορφα κι υγιή σε όλο το μήκος τους.

#9 Αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα, όπως σινιόν, αλογοουρές και κοτσίδες γιατί τραυματίζουν την τρίχα και ταλαιπωρούν το τριχωτό της κεφαλής.

#10 Όποτε παρατηρείτε ότι έχετε εποχική τριχόπτωση, χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό έλαιο με φυτικά εκχυλίσματα που εξυγιαίνουν και τονώνουν την επιδερμίδα του κεφαλιού και τις ρίζες.