Υλικά για 6 μερίδες

12 μπισκότα τύπου digestive

1 πρέζα αλάτι

50γρ. βούτυρο, ανάλατο, λιωμένο

200ml. κρέμα γάλακτος, πλήρης, κρύα

100γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)

400γρ. ζαχαρούχο γάλα

120ml. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά προς μέτρια κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι τα μπισκότα να καλυφθούν από το βούτυρο.

Χτυπάμε έπειτα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

Ξεχωριστά χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό από το λεμόνι. Προσθέτουμε την σαντιγί στο μείγμα με το χυμό και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε τα κομματάκια από το μπισκότο στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά για να διανεμηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη, αφού το σκεπάσουμε πρώτα με μία μεμβράνη, για να παγώσει.

Για καλύτερο σερβίρισμα, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη περίπου ένα τέταρτο ή μισή ώρα πριν (ανάλογα με την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας) και το αφήνουμε να μαλακώσει, για να το μοιράσουμε στα μπολάκια με μεγαλύτερη ευκολία.

Ακολουθήστε το στο Google News