Τα παρακάτω λάθη συχνά έχουν ως αποτέλεσμα το μέικ απ να τονίζει τις ατέλειες αντί να τις καλύπτει. Ορίστε λοιπόν όσα πρέπει να ξέρετε ώστε να εξασφαλίσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας.

Τα πιο συχνά λάθη στην εφαρμογή του μέικ απ

#1: Λάθος απόχρωση

Η απόχρωση μέικ απ που «ροζίζει» κολακεύει αποκλειστικά τις γυναίκες με πολύ λευκή επιδερμίδα, ανοιχτόχρωμα μάτια και μαλλιά. Αν έχετε πιο μεσογειακές αποχρώσεις, προτιμήστε βάσεις που ανήκουν στους τόνους του κίτρινου ή του μπεζ.

Tip: Μερικές φορές, στα καταστήματα καλλυντικών το φως παραπλανά και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο κίτρινο από ό,τι φαίνεται στο φυσικό φως. Για να αποφύγετε λάθη, εφαρμόστε το προϊόν στο πιγούνι ή στον λαιμό σας και τεστάρετέ το στο φως της ημέρας, π.χ. κοντά σε ένα παρά­θυρο.

#2: Λάθος μορφή

Αν έχετε ξηρό τύπο επιδερμίδας, το μέικ απ σε μορφή πούδρας δεν ενδείκνυται, γιατί συσσωρεύεται στους πόρους σας και τις ρυτίδες, τονίζοντάς τα. Προτιμήστε υγρό μέικ απ με ενυδατικά στοιχεία. Μια καλή επιλογή είναι ένα μέικ απ με υαλουρονικό οξύ που προσφέρει ανάλαφρη ενυδάτωση και παράλληλα βοηθά στη λείανση των ρυτίδων.

Αν έχετε λιπαρό τύπο επιδερμίδας, κάποιο μέικ απ σε υγρή μορφή μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες γυαλάδες ή και να εξαφανιστεί (να φύγει από το δέρμα). Προτιμήστε ένα κόμπακτ μέικ απ, ενώ αν έχετε τάση για ακμή, προτιμήστε ένα λεπτόρρευστο μέικ απ που είναι oil free και μη φαγεσωρογόνο.

Αν έχετε κανονικό τύπο επιδερμίδας, μπορείτε να επιλέξτε μέικ απ βάσει της κάλυψης και του αποτελέσματος που επιθυμείτε, ενώ αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, προτιμήστε κάποιο που σας έχει προτείνει ο δερματολόγος σας.

#3: Λάθος κάλυψη

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε βαρύ μέικ απ, ακόμη και αν έχετε δυσχρωμίες ή ακμή, γιατί έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε: σας μεγαλώνει, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές τονίζονται και το αποτέλεσμα μοιάζει με μάσκα. Ο ρόλος του μέικ απ είναι να ομορφαίνει την όψη σας και όχι να την αλλοιώνει. Εάν θέλετε να καλύψετε τις ατέλειές σας, όπως δυσχρωμίες, ακμή, μαύρους κύκλους και ρυτίδες, χρησιμοποιήστε primer, highlighter και το σωστό κονσίλερ.

#4: Λάθος προετοιμασία

O βασικός κανόνας που προτείνουν όλοι οι make-up artists είναι η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας πριν την εφαρμογή της βάσης. Για να γλιστράει ομοιόμορφα το προϊόν χωρίς να αφήνει λεκέδες, πρώτα πρέπει να εφαρμόζετε ένα ενυδατικό προϊόν ή ένα primer που μειώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων και κάνει το μακιγιάζ να παραμένει αναλλοίωτο για πολλές ώρες.

#5: Λάθος εφαρμογή

Απλώστε το μέικ απ όσο η επιδερμίδα σας είναι ακόμα νωπή από την ενυδατική ή το booster. Για την εφαρμογή του χρησιμοποιήστε ένα νωπό σφουγγαράκι ή τα δάχτυλά σας, καθώς έτσι η σύνθεση ζεσταίνεται με τη θερμοκρασία των χεριών σας και απλώνεται καλύτερα.