Πολλές φορές ο απόλυτος σύμμαχος στην ομορφιά σας μπορεί να κρύβεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Ορίστε λοιπόν ποια φυσικά συστατικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Για τα σπυράκια: Πράσινο τσάι

To πράσινο τσάι θεωρείται ιδανικό για τα ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα, ενώ έχει σημαντικά οφέλη και για το δέρμα με τάση ακμής. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που προκαλείται συχνά από την ακμή, ενώ παράλληλα βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή.

DIY face mist

Βράστε πράσινο τσάι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει ρίξτε το σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Καθαρίστε το πρόσωπό σας από κάθε ίχνος μακιγιάζ, πλύντε το και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέρα. Ψεκάστε το πρόσωπό σας με πράσινο τσάι και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε να κοιμηθείτε έτσι και να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας το επόμενο πρωί ή να περιμένετε μισή ώρα προτού το αφαιρέσετε.

Για τα πετσάκια των νυχιών: Ελαιόλαδο

Χάρη στις ισχυρές ενυδατικές του ιδιότητες, το ελαιόλαδο μπορεί να καταπολεμήσει τα ενοχλητικά πετσάκια των νυχιών.

DIY θεραπεία

Ρίξτε σε ένα μπολ 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας χλιαρό ελαιόλαδο και βουτήξτε τις άκρες των δαχτύλων. Περιμένετε για 10΄. Έπειτα, σκουπίζετε και κάνετε απαλό μασάζ γύρω από τα νύχια. Αφήστε την υπόλοιπη ποσότητα να απορροφηθεί χωρίς να πλύνετε αμέσως τα χέρια με σαπούνι. Προτού κοιμηθείτε είναι η ιδανική στιγμή για αυτή τη θεραπεία.

Για το κουρασμένο βλέμμα: Αγγούρι

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C και σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το μαγγάνιο και το πυρίτιο, που βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρεί την υγρασία της. Παράλληλα, δροσίζει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

DIY θεραπεία

Eίναι η κλασική συνταγή που έκαναν και οι γιαγιάδες μας για να ξεκουράσουν το βλέμμα τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε φρεσκοκομμένες φέτες αγγουριού πάνω στα κουρασμένα βλέφαρα για 10 λεπτά.

Για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά: Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο, ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο περιέχει κυρίως λινολεϊκό και στεατικό οξύ. Έχει πιο παχύρρευστη σύνθεση συγκριτικά με άλλα λάδια, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα από τα περισσότερα φυτικά έλαια, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα θρεπτικό για τα μαλλιά.

DIY θεραπεία

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας έλαιο αβοκάντο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας και απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας, από τις ρίζες ως τις άκρες. Τυλίξτε το κεφάλι σας με μία πετσέτα, έτσι ώστε η θερμότητα να βοηθήσει τα υλικά να εισχωρήσουν καλύτερα στην τρίχα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 20 λεπτά και ξεβγάλετε. Αν νιώθετε ότι τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και ξηρά, μπορείτε να αφήσετε το μείγμα να δράσει κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας και να τα ξεβγάλετε το επόμενο πρωί.