Στα πλαίσια νέας έρευνας διαπιστώθηκε ότι περπατώντας περισσότερα βήματα την ημέρα, θα μπορούσατε να ζήσετε καλύτερα αλλά και περισσότερα χρόνια. Τα ευρήματα, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της American Heart Association «Epidemiology and Prevention | Lifestyle and Cardiometabolic Health Conference» διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έκαναν περισσότερα βήματα κάθε μέρα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνα που ήταν λιγότερο δραστήρια.

Πόσα πρέπει να είναι τα βήματα

Τα οφέλη για την υγεία ήταν συνεπή μεταξύ των ατόμων που περπατούσαν σε συνεχείς διαδρομές και εκείνων που περπατούσαν σε σύντομες εκκινήσεις. Σύμφωνα με προηγούμενα στοιχεία, το περπάτημα έχει μια σειρά θετικών επιπτώσεων στην υγεία, από καρδιαγγειακές βελτιώσεις, καλύτερη ποιότητα ύπνου και βελτιωμένη ψυχική υγεία.

Ταυτόχρονα δεν είναι απαραίτητο να δεσμεύεστε σε μεγάλες βόλτες, αφού και οι μικρότερες βόλτες με διαλείμματα μέσα στην ημέρα έχουν τα ίδια οφέλη για την υγεία.

«Το περπάτημα είναι η ευκολότερη και φθηνότερη μορφή μέτριας άσκησης. Εκτός από τα υποστηρικτικά παπούτσια, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, και επειδή δεν χρειάζεται να πιέζετε τον εαυτό σας αρκετά σκληρά για να ιδρώσετε για να αποκομίσετε τα οφέλη, δεν χρειάζεστε καν ειδικά ρούχα» αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ. Elizabeth Gardner.

Πόσο μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου

Οι ερευνητές αξιολόγησαν 16.732 γυναίκες ηλικίας 60 ετών και άνω από το 2011 έως και το 2015.

Οι ερευνητές εντόπισαν μείωση 32% του κινδύνου του θανάτου μεταξύ εκείνων που έκαναν τουλάχιστον 2.000 βήματα την ημέρα. Κάθε αύξηση 1.000 βημάτων την ημέρα συσχετίστηκε με μείωση κατά 28% του θανάτου.

Τα οφέλη για την υγεία ήταν παρόμοια μεταξύ των ανθρώπων που περπατούσαν σε μικρές βόλτες και εκείνων που χρειάστηκαν περισσότερο.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: