Ενας από τους ωραιότερους τρόπους για να στολίσουμε το σπίτι μας χωρίς πολλά έξοδα είναι τα λουλούδια. Χαρίζουν χρώμα, άρωμα, μας φτιάχνουν τη διάθεση και μπορούμε να τα απολαμβάνουμε αρκετό καιρό. Αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω έξυπνες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να τα διατηρούμε περισσότερο καιρό φρέσκα, αλλά να δείχνουν πιο όμορφα στο βάζο τους.

Tip #1

Ρίχνουμε ένα κέρμα δυο ή πέντε λεπτών του ευρώ μέσα στο βάζο με τα λουλούδια και το γεμίζουμε νερό. Ο χαλκός έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους.

Tip #2

Πολλές φορές δεν ξέρουμε πόσο νερό να ρίχνουμε στις ορχιδέες μας. Κάποιοι τα ποτίζουν περισσότερο από όσο πρέπει και κάποιοι λιγότερο. Ετσι αυτά τα πανέμορφα και ακριβά λουλούδια δε ζουν πολύ. Γι’ αυτό μία έξυπνη μέθοδος είναι να τοποθετήσουμε ένα παγάκι στη γλάστρα, το οποίο θα δίνει σταδιακά την απαιτούμενη υγρασία. Αν είναι μεγάλη η γλάστρα της βάζουμε δυο παγάκια.

Tip #3

Μόλις αγοράσαμε ένα μπουκέτο λουλούδια για να στολίσει το δείπνο που έχουμε σήμερα, αλλά τα άνθη τους δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Τι κάνουμε: Βάζουμε σε ένα βάζο ζεστό νερό μέχρι τη μέση, τοποθετούμε τα λουλούδια μέσα και περιμένουμε 5-7 λεπτά. Προς έκπληξή μας θα διαπιστώσουμε πως τα μπουμπούκια αρχίζουν σιγά σιγά να ανοίγουν. Επειτα γεμίζουμε το υπόλοιπο βάζο με νερό από τη βρύση. Περιμένουμε άλλα 2 λεπτά και έχουμε το τέλειο μπουκέτο για το βράδυ. Τα άνθη έχουν ανοίξει εξαιτίας του σοκ που έχουν υποστεί από τη διαφορά θερμοκρασίας του νερού.

Tip #4

Τα λουλούδια μας πνέουν τα λοίσθια; Δεν χρειάζεται να τα πετάξουμε όλα. Κρατάμε όσα παραμένουν πιο φρέσκα, τα τριμάρουμε ώστε να μείνουν υγιή τα κοτσάνια τους και στη συνέχεια τα τοποθετούμε ένα όμορφο μικρό φλιτζάνι που θα στολίσει εξαιρετικά το κομοδίνο μας ή το μπάνιο.

Tip #5

Αν τα λουλούδια δε στέκονται στο βάζο έτσι όπως τα θέλουμε, κολλάμε οριζόντιες και κάθετες λωρίδες από σελοτέιπ στο στόμιό του, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα. Στη συνέχεια στερεώνουμε στα κενά την ανθοδέσμη μας.