Ενώ αγαπάμε τη λάμψη και τις γυαλάδες σε στρατηγικά σημεία, δεν θέλουμε την υπερβολική λιπαρότητα και την κακώς εννοούμενη γυαλάδα που λιώνει το μακιγιάζ και μπλοκάρει τους πόρους με περιττό σμήγμα. Αν συμφωνείτε λοιπόν μαζί μας, ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να χαρίσετε στο δέρμα σας φυσική λάμψη, χωρίς όμως υπερβολική λιπαρότητα.

5 κινήσεις για λαμπερό δέρμα χωρίς περιττή λιπαρότητα

1. Επιλέξτε ένα καθαριστικό που ρυθμίζει τη λιπαρότητα

Βάλτε τις σωστές βάσεις περιποίησης, πάντα με καθαρή επιδερμίδα. Επιλέξτε μία σύνθεση με ενεργό άνθρακα ή άργιλο ή αν έχετε τάση για σπυράκια, με σαλικυλικό οξύ. Έτσι καθαρίζετε σε βάθος τους πόρους και απομακρύνετε την περιττή λιπαρότητα.

2. Προσαρμόστε την ενυδάτωσή σας

Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε ένα booster ή ένα ελαφρύ σέρουμ με αντιοξειδωτικά στοιχεία που επαναφέρει την υγιή φωτεινή όψη του δέρματος, ενώ συμβάλλει στη μείωση των πόρων. Αφού απορροφηθεί, απλώστε την ενυδατική σύνθεση. Επιλέξτε μια πιο ελαφριά από εκείνη που χρησιμοποιείτε τον χειμώνα. Συνήθως οι ιδανικές για την επιδερμίδα με υπερβολική λιπαρότητα και τάση για γυαλάδες είναι σε μορφή τζελ, που βασίζεται στο νερό. Τέλος, το βράδυ, εφαρμόστε μια αντίστοιχη ελαφριά σύνθεση νύχτας σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας τις περιοχές όπως το πιγούνι και η μύτη που παρουσιάζουν υπερβολική λιπαρότητα και διεσταλμένους πόρους.

3. Αντικαταστήστε το μέικ απ σας με ένα πιο ελαφρύ

Αν θέλετε να εφαρμόσετε μέικ απ, αποφύγετε τις κρεμώδεις συνθέσεις που έχουν σχεδιαστεί για παράλληλη ενυδάτωση ή αντιγήρανση και προτιμήστε μία oil free για ματ αποτέλεσμα που διαρκεί, χωρίς γυαλάδες. Εναλλακτικά, αντί για μέικ απ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία CC κρέμα ή μία ενυδατική με χρώμα που χαρίζει ένα ομοιόμορφο διακριτικό χρώμα. Αν ωστόσο θέλετε να συνεχίσετε με το μέικ απ που φοράτε και τον χειμώνα, τότε πριν από την εφαρμογή του, σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο, απλώστε ένα primer για ματ όψη που ελέγχει την λιπαρότητα.

4. Μην αποφεύγετε το αντηλιακό

Είναι αλήθεια ότι η λάθος σύνθεση θα «βαρύνει» την επιδερμίδα και θα της προκαλέσει ατέλειες. Γνωρίζατε όμως ότι η σωστή θα προστατεύσει την επιδερμίδα και παράλληλα θα βοηθήσει στη διατήρηση της ματ όψης;

5. Βάλτε στην τσάντα σας ένα face mist

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όποτε βλέπετε ότι γυαλίζετε, φρεσκάρετε το πρόσωπό σας με μια κίνηση. Απλά ψεκάστε με ένα mist και αφήστε το να απορροφηθεί. Μόλις το mist έρθει σε επαφή με το δέρμα αρχίζει να δρα, συσφίγγοντας τους πόρους και επαναφέροντας τη φρεσκάδα και τη ματ όψη. Επιλέξτε μια σύνθεση με ιαματικό νερό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, θειικό ψευδάργυρο, που έχει σμηγματορυθμιστική, αντιφλεγμονώδη, επουλωτική και αντιοξειδωτική δράση και χλωριούχο νάτριο.