Αποφασίσαμε να ψάξουμε τα ντουλάπια της κουζίνας και να ανακαλύψουμε τα υλικά που ενώ όλοι έχουμε στα ντουλάπια ελάχιστοι γνωρίζουν τις τεράστιες δυνατότητές τους ενάντια στα σπυράκια. Ανάμεσα σε αυτούς που τα χρησιμοποιούν είναι και κάποιες «ψαγμένες» σταρ που αν και εκατομμυριούχοι προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτά τα απλά συστατικά στην περιποίησή τους, συνειδητοποιώντας τις δυνάμεις τους και την αγνότητά τους.

Μηλόξιδο

Το ξίδι που προκύπτει από τη ζύμωση του μηλίτη, δηλαδή του χυμού μήλων, δεν κάνει θαύματα μόνο στην πέψη αλλά και στην επιδερμίδα, βελτιώνοντας την όψη της, χάρη στις πολλαπλές ιδιότητές του. Πλούσιο σε βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα και προβιοτικά, το μηλόξιδο ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας ενώ χάρη στα υψηλά ποσοστά άλφα υδροξυοξέων μειώνει τις κοκκινίλες από τα σπυράκια και προάγει την ήπια απολέπιση. Επιπλέον, απομακρύνει αποτελεσματικά τη λιπαρότητα και χάρη στις αντιμυκητιακές του ιδιότητες βοηθά στην πρόληψη της ακμής. Η Scarlett Johansson είναι μία από τις celebrities που το χρησιμοποιούν φανατικά για τον καθαρισμό της αλαβάστρινης επιδερμίδας τους.

-Εφαρμογή

Αναμείξτε μία κουταλιά τσαγιού με τρεις κουταλιές της σούπας νερό και απλώστε το μείγμα τοπικά πάνω στην προβληματική περιοχή με μια μπατονέτα.

Μέλι

Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος B που δυναμώνουν την άμυνα της επιδερμίδας, το μέλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα αντιβακτηριδιακά της φύσης και όχι μόνο, αφού χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε συνταγές ομορφιάς. Μία από τις πολλές ιδιότητές του είναι να καταπολεμά τα βακτηρίδια στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι επιταχύνει την επούλωση των σημαδιών που αφήνουν τα σπυράκια. Η Kendall Jenner αναμειγνύει μισό κ.γλ. μαγειρική σόδα, μισό κ.γλ. χυμό λεμονιού και ένα κ.γλ. μέλι προκειμένου να καταπολεμά την ακμή. «Το μέλι καταπραΰνει τους ερεθισμούς, ενώ τα υπόλοιπα συστατικά μαραίνουν γρήγορα τα σπυράκια» εξηγεί.

-Εφαρμογή

Βάλτε σε μια μπατονέτα λίγο
μέλι και περάστε τη μεμονωμένα σε κάθε σπυράκι. Αφήστε το όσο περισσότερο μπορείτε προκειμένου να δράσει (ιδανικά το βράδυ) και έπειτα καθαρίστε το πρόσωπο με σαπούνι και χλιαρό νερό.

Λεμόνι

Πλούσιο σε βιταμίνη C και ΑΗΑ, το δημοφιλές εσπεριδοειδές είναι ένα ολοκληρωμένο καλλυντικό, και μάλιστα πολύ δραστικό. Ο χυμός του θεωρείται ιδανικός για τα λιπαρά δέρματα με διεσταλμένους πόρους, αφού έχει στυπτικές ιδιότητες, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και συσφίγγει τους πόρους. Εχει τόσο ισχυρές αντιμικροβιακές και λευκαντικές ιδιότητες που μπορεί να απολυμάνει την περιοχή γύρω από τα σπυράκια, εμποδίζοντας μελλοντικά «ξεσπάσματα» της επιδερμίδας, και φωτίζει άμεσα τον τόνο της όψης. Η Anne Hathaway έχει δηλώσει ότι φτιάχνει συχνά ένα σπιτικό scrub με βρόμη και χυμό λεμονιού, προκειμένου να διατηρεί το δέρμα της σούπερ απαλό και φωτεινό.

-Εφαρμογή

Το βράδυ, μετά τον απαραίτητο καθαρισμό της επιδερμίδας, βουτήξτε μια μπατονέτα σε χυμό λεμονιού και περάστε τη στην προβληματική περιοχή. Προσοχή: Επειδή το αγαπημένο εσπεριδοειδές είναι φουλ σε δραστικά συστατικά που κάνουν την επιδερμίδα φωτοευαίσθητη, πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε τον ήλιο και να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Πάγος

Γνωρίζαμε ότι μειώνει το πρήξιμο και τις κοκκινίλες, ωστόσο έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Ο πάγος τονώνει το οβάλ του προσώπου και μειώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων. Ετσι το δέρμα γίνεται πιο λείο, αποκτά ομοιομορφία και διευκολύνει την άψογη εφαρμογή του make up. Η Κate Moss και η Kate Hudson είναι μερικές μόνο από τις celebrities που έχουν δηλώσει ότι συχνά τον χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν την όψη τους. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι πολλά ινστιτούτα αισθητικής περιλαμβάνουν τον πάγο στις θεραπείες τους.

-Εφαρμογή

Φτιάξτε μια αυτοσχέδια κομπρέσα τοποθετώντας παγάκια μέσα σε ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα, π.χ. από ένα παλιό T-shirt, και ακουμπήστε την πάνω στο επίμαχο σημείο, το οποίο μπορεί να είναι ένα κόκκινο ή αρκετά μεγάλο σπυράκι, για 3-5 λεπτά. Αν πάλι θέλετε να μειώσετε τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια ή να κάνετε σύσφιγξη του περιγράμματος ή των διεσταλμένων πόρων, κάντε κυκλικές κινήσεις γύρω από το σαγόνι, το πιγούνι, το μέτωπο και τα μάγουλα.