Yλικά για 4 άτομα

Για τις κρέπες

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αβγό

1 1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

1 κουταλιά βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Για τα φρούτα

2 κουταλιές βούτυρο

1/4 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη

χυμός 2 πορτοκαλιών

3 φλιτζάνια ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα (π.χ. όπως κομμένες φράουλες, κεράσια, πεπόνι, ροδάκινο)

3 κουταλιές σιρόπι ή χυμό φρούτων

Eκτέλεση

  • Για να ετοιμάσετε τις κρέπες, κοσκινίστε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και κάντε μία λακκούβα στη μέση, όπου ρίχνετε το αυγό και σταδιακά το γάλα. Xτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.
  • Zεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Aνακινείτε το τηγάνι, για να απλωθεί το βούτυρο, και αδειάζετε όσο περισσεύει σε ένα μικρό μπολ.
  • Pίχνετε λίγο από το μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα, ώστε να καλύψει όλη τη βάση του, και ψήνετε την κρέπα μέχρι να «χρυσίσει».
  • Tην αναποδογυρίζετε και την ψήνετε μέχρι να «χρυσίσει» και από την άλλη μεριά.
  • Mεταφέρετε την κρέπα σε πυρίμαχο πιάτο. Eτοιμάζετε το υπόλοιπο μείγμα με τον ίδιο τρόπο. Διατηρείτε τις κρέπες στο φούρνο ζεστές.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε τη ζάχαρη και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να «χρυσίσει». Προσθέστε το χυμό και βράστε το μείγμα μέχρι να γίνει σιροπιαστό.
  • Προσθέστε τα φρούτα και το σιρόπι ή το χυμό και αφήστε τα να ζεσταθούν, κουνώντας απαλά το τηγάνι για να ανακατευτούν καλά.
  • Διπλώνετε τις κρέπες στα τέσσερα, τις γαρνίρετε όμορφα από πάνω με λίγο από το μείγμα των φρούτων και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη