Στην κορυφή των fitness στόχων αντρών και γυναικών είναι η σφιχτή κοιλιά και οι σμιλεμένοι κοιλιακοί.

Έτσι, καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» με αμέτρητες πληροφορίες για το πώς να είμαστε σε φόρμα και τι πρέπει να κάνουμε ώστε να αποκτήσουμε ένα καλλίγραμμο κορμί με γυμνασμένους κοιλιακούς, με την άσκηση των κοιλιακών, τα λεγόμενα «ροκανίσματα» να αποτελούν την πιο δημοφιλή άσκηση.

Οι τυπικές ασκήσεις για σφιχτή κοιλιά, όπως είναι οι κοιλιακοί ή τα ροκανίσματα, είναι ιδιαίτερα δύσκολες, όχι μόνο επειδή βάζουν τους μυς να δουλεύουν σκληρά με αποτέλεσμα να «καίνε» αλλά και επειδή μπορεί να βάλουν μεγάλη πίεση στην περιοχή του αυχένα, του λαιμού αλλά και της πλάτης.

Σφιχτή κοιλιά χορεύοντας

Μπορείτε να δοκιμάσετε όμως, να τους γυμνάσετε από όρθια θέση για να ενισχύσετε τον πυρήνα αλλά και την πλάτη σας ενώ το πάνω μέρος του σώματός σας παραμένει πιο χαλαρό.

Αντί για τις τυπικές ασκήσεις που βασίζονται στο πάτωμα, όπως τα ροκανίσματα και οι σανίδες, αυτή η προπόνηση χωρίς εξοπλισμό βασίζεται σε λεπτούς ελιγμούς, μετατοπίσεις από άκρη σε άκρη και περιστροφές.

Όλες οι κινήσεις εκτελούνται με το πνεύμα της ρουτίνας του χορού, οπότε υπάρχει μια εύκολη και παιχνιδιάρικη ροή που κάνει αυτή την προπόνηση λιγότερη δύσκολη, πιο ευχάριστη αλλά εξίσου αποδοτική.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η επίπεδη κοιλιά ξεκινάει από την κουζίνα. Επομένως, δεν πρόκειται να δούμε τους κοιλιακούς μας να διαγράφονται αν έχουμε μια ανεξέλεγκτη διατροφή που οδηγεί σε αυξημένο λίπος.

Ίσως έχετε παρατηρήσει άλλωστε ότι αρκετοί αδύνατοι άνθρωποι έχουν γράμμωση στην κοιλιά τους χωρίς καν να γυμνάζονται, μιας και δεν καλύπτει λίπος τους μυς τους.