Ο αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Benjamin Géza Affleck-Boldt γεννήθηκε τo 1972 στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και μεγάλωσε στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Εκτός από τον ίδιο, η μητέρα του, Chris Anne, δασκάλα, και ο πατέρας του, κοινωνικός λειτουργός, απέκτησαν τον μικρότερό του αδελφό, Casey Affleck, το 1975, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους. Μάλιστα, το μεσαίο του όνομα «Géza» είναι από έναν ούγγρο οικογενειακό φίλο που ήταν επιζών του Ολοκαυτώματος.

Τα πρώτα βήματα

Στα χρόνια της πολυτάραχης πορείας του, έχουμε γνωρίσει πολλά πρόσωπα του γοητευτικού ηθοποιού. Συναντήσαμε τον Ben Affleck στο «Good Will Hunting», το φρέσκο πρόσωπο της Βοστώνης που κέρδισε ένα Οσκαρ για τη συνεργασία του με τον καλό του φίλο Matt Damon.

Θέλοντας να γίνει ηθοποιός από τότε που θυμόταν τον εαυτό του, κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε διαφήμιση της γνωστής fast food αλυσίδας «Burger King» και στη mini σειρά «Voyage of the Mimi» (1984).

Αχώριστοι φίλοι

Hταν επίσης εκείνη την εποχή που ο Ben συνάντησε τον Matt Damon και έκτοτε έγιναν αχώριστοι φίλοι. Ο Ben Affleck και ο Matt Damon ήταν φίλοι από το Δημοτικό και μεγάλωσαν σε διπλανά τετράγωνα.

Οταν ήταν νεότεροι και προσπαθούσαν να μπουν στον χώρο του θεάματος, μοιράζονταν έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, χρησιμοποιώντας τα χρήματα για να καταφέρουν να φτάσουν στη Νέα Υόρκη και να παρευρεθούν σε οντισιόν.

Οταν ο Affleck άρχισε να παίρνει μεγαλύτερους ρόλους, μίλησε στον ατζέντη του για τον Damon και τον βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα του.

Ο αγώνας κατά του εθισμού

«Aτομα με ψυχαναγκαστική συμπεριφορά, και είμαι ένα από αυτά, αντιμετωπίζουν μια διαρκή ταλαιπωρία, από την οποία προσπαθούν διαρκώς να ξεφύγουν» είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

«Προσπαθεί κανείς να αισθανθεί καλύτερα με το φαγητό ή το ποτό ή τον τζόγο ή τα ψώνια ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά αυτό καταλήγει να κάνει τη καθημερινότητα χειρότερη και τότε ξεκινά ο πραγματικός πόνος, γίνεται ένας φαύλος κύκλος που δεν μπορεί να σπάσει. Αυτό τουλάχιστον συνέβη σε μένα. Επινα σχετικά κανονικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό που συνέβη ήταν ότι άρχισα να πίνω όλο και περισσότερο όταν ο γάμος μου διαλύθηκε. Αυτό ήταν το 2015, 2016. Η κατανάλωση αλκοόλ, φυσικά, δημιούργησε περισσότερα οικογενειακά προβλήματα» είχε αποκαλύψει μιλώντας για τη μάχη που δίνει κατά του αλκοόλ.

H μεγάλη επανασύνδεση

Προτού παντρευτεί την Jennifer Garner, από την οποία και χώρισε το 2015, ήταν αρραβωνιασμένος με την πασίγνωστη Jennifer Lopez. Το τραγούδι της «Dear Ben» φημολογείται ότι είναι για εκείνον, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται και στο βίντεο για το τραγούδι της «Jenny from the Block».

Fast forward 17 χρόνια μετά και ο φωτογραφικός φακός τους συλλαμβάνει μαζί στο πρώτο τους δημόσιο φιλί, που επιβεβαιώνει τις υποθέσεις που κάναμε εδώ και καιρό.